Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αύριο η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Βραζιλιάνους διοργανωτές

ÌÁÑÁÈÙÍÁÓ 6ç ÇÌÅÑÁ ÔÇÓ ËÁÌÐÁÄÇÄÑÏÌÉÁÓ ÃÉÁ ÔÏÕÓ ÏËÕÌÐÉÁÊÏÕÓ ÁÃÙÍÅÓ "ÑÉÏ 2016"
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τετάρτη το απόγευμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Έτσι ολοκληρώνεται και επίσημα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους που διήρκησε επτά ημέρες και η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται στη Βραζιλία μέχρι και τις 5 Αυγούστου που θα εισέλθει στο στάδιο του Μαρακανά και θα έχουμε την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Την διοργανώτρια πόλη θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν, που θα παραλάβει το Φως του Ολυμπισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο. Θα προηγηθεί στο Καλλιμάρμαρο τελετουργικό από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.
Τη Φλόγα θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ολοκληρώνοντας την Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου. Μετά την αποχώρηση της Φλόγας, ακολουθεί εορταστικό πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΟΕ, βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».
Σήμερα, 6η ημέρα της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε αργά το απόγευμα από το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Εκεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μεταλαμπάδευσε το Ολυμπιακό Φως στον 27χρονο πρόσφυγα από την Συρία, Ιμπραχίμ Αλ Χουσεΐν, σε μία συμβολική πράξη στήριξης του Ολυμπιακού κινήματος στους ανθρώπους αυτούς που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Αμέσως μετά συνεχίστηκε η λαμπαδηδρομία και η Φλόγα συνέχισε την πορεία της ως την Ακρόπολη και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το