Τοπικά

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πηλίου

Οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πηλίου ολοκληρώθηκαν και από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 ο Ναός λειτουργεί κανονικά.
Την περασμένη Κυριακή έγινε ειδική θρησκευτική τελετή επαναλειτουργίας του Ι. Ν. χοροστατούντος του πρωτοσύγγελου της Ι. Μ. Δημητριάδος αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, με τη συμμετοχή του ιερέως π. Δημητρίου Κατσιφού και παρουσία πολλών κατοίκων και φίλων του Αγίου Δημητρίου.
Ο Ναός είχε εκκενωθεί από τον Μάιο του 2017, οπότε άρχισαν και οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης . Έγιναν πρώτα όλες οι εξωτερικές εργασίες, σκεπή, τοίχοι, καθαρισμός μαρμάρων και βάψιμο εξ’ ολοκλήρου. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν όλα τα τζάμια και εργασίες προχώρησαν στο εσωτερικό του Ναού. Έγινε αποξήλωση του δαπέδου, ενισχύθηκαν τα συνδετήρια δοκάρια και στρώθηκε νέο δάπεδο 15 εκατοστά από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στη συνέχεια έγιναν εσωτερικά σοβαντίσματα και στρώσιμο του δαπέδου με μάρμαρο. Είχε προηγηθεί βέβαια η εγκατάσταση των νέων υδραυλικών και ηλεκτρικών συστημάτων καθώς επίσης και η εγκατάσταση θέρμανσης και ψύξης. Στη συνέχεια έγινε το εσωτερικό βάψιμο του Ι.Ν. και όλες οι απαραίτητες κατασκευές και λεπτομέρειες για τη λειτουργία του.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο: Ο πρόεδρος π. Δημήτριος Κατσιφός και τα μέλη, Πατρώνης Νικόλαος, Κουρκούβελος Παναγιώτης, Γεωργούδης Δημήτριος και Κοψιδάς Γεώργιος καλούν όλους τους ενορίτες, τους κατοίκους και όλους τους φίλους του Αγίου Δημητρίου να παρευρεθούν στη θρησκευτική πανήγυρη σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή και να γιορτάσουν όλοι μαζί τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επαναλειτουργία του Ι. Ν.
Επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο συντονιστής του έργου Δημήτρης Καραγιάννης θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην ολοκλήρωση του έργου αυτού. Τα μέλη των ερανικών επιτροπών που επί δύο χρόνια ασχολήθηκαν με τη συγκέντρωση των χρημάτων. Όλα τα τεχνικά συνεργεία που με αγάπη και μεράκι ολοκλήρωσαν το δύσκολο έργο. Όλους τους κατοίκους και φίλους του Αγίου Δημητρίου που με τη βοήθειά τους μικρή η μεγάλη, οικονομική η χειρωνακτική βοήθησαν στην πραγματοποίηση του έργου αυτού. Όλες τις γυναίκες του χωριού που με τη βοήθεια και το μεράκι τους καθάρισαν επίπλωσαν και διακόσμησαν τον Ναό. Όλους τους γνωστούς και αγνώστους που βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το