Κόσμος

Ολική έκλειψη ηλίου: Αυξήθηκαν οι αναζητήσεις «τα μάτια που πονάνε» στη Google

Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική παρακολούθησαν τη Δευτέρα την ολική έκλειψη ηλίου. Ωστόσο, μετά το εντυπωσιακό φαινόμενο, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αναζητήσεις «τα μάτια μου πονάνε» στη Google.

Ποια ήταν η πρώτη αναζήτηση στις ΗΠΑ
Στα Google Trends, τα περισσότερα θέματα αφορούσαν την έκλειψη ηλίου. Η ερώτηση «μπορείς να τραβήξεις φωτογραφία της έκλειψης;» ήταν πρώτη, ωστόσο ακόμη μια αναζήτηση είχε μεγάλη δημοτικότητα.

Η φράση «My eyes hurt» (Τα μάτια μου πονάνε) αυξήθηκε στο Google Search στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακριβώς μόλις έγινε η ηλιακή έκλειψη.

Οι αναζητήσεις αυξήθηκαν ειδικά κατά μήκος της διαδρομής της έκλειψης. Ο λόγος είναι προφανής. Ακόμη και αν ο ήλιος καλύπτεται κατά 95%, το να τον κοιτάζει κανείς χωρίς προστατευτικά γυαλιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα μάτια. Επίσης, πολλοί μπορεί όντως να είχαν φορέσει γυαλιά, ωστόσο, σύμφωνα με το 9to5google, είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο και ψεύτικα γυαλιά τα οποία δεν προσφέρουν την απαραίτητη προστασία.

Έτσι, για όσους παρακολούθησαν την έκλειψη χωρίς προστασία και αισθάνονται πόνο, θα πρέπει να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το