Τοπικά

Οι Βολιώτες ποδηλάτες ανέδειξαν την πρωτοβουλία Μακρή και Αμυρά για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού

Βολιώτισσες και Βολιώτες όλων των ηλικιών με τα ποδήλατά τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και ανέδειξαν την δράση ευαισθητοποίησης “Ποδηλατάδα για όλους”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού.
Περισσότερα από 100 ποδήλατα συναντήθηκαν στην αφετηρία της ποδηλατικής διαδρομής στο λιμάνι του Βόλου και ακολούθησαν την πορεία προς τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ωστόσο, η εξαιρετική διάθεση και η ενέργεια των ποδηλατών ήταν ανεξάντλητη και η διαδρομή επαναλήφθηκε στέλνοντας ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα «Μαζί ποδηλατούμε για έναν κόσμο χωρίς εμπόδια, για μια ανοιχτή, συμπεριληπτική και προσβάσιμη κοινωνία!».

Η κα Μακρή, ενθουσιασμένη και συγκινημένη από την προσέλευση του κόσμου, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Στην “Ποδηλατάδα για όλους” με χαρά υποδεχτήκαμε μαζί με τον Γιώργο Αμυρά, τον οποίο και ευχαριστώ για την ιδέα αυτή, μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, ανάμεσά τους την Πρόεδρο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Σοφία Χαμονικολάου, τα αδέρφια Χρήστο και Ζαφείρη Βολικάκη πρωταθλητές στην ποδηλασία, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων, φίλες και φίλους όλων των ηλικιών και μαζί φτιάξαμε έναν ποδηλατικό στόλο για καλό σκοπό!
Ευχαριστώ, ολόψυχα, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» για τη στήριξη και τη συνεργασία και το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια» για την πολύτιμη βοήθεια αλλά και για την τιμή που μου έκανε να με ανακηρύξει επίτιμο μέλος.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η πρωτοβουλία, η πρώτη από μια σειρά δράσεων, που θα ακολουθήσουν, αφιερωμένες στην ισότιμη και ανεμπόδιστη συμμετοχή και πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης και οπτική αναπηρία σε κάθε κοινωνική, αθλητική, πολιτιστική δραστηριότητα.
Η τεράστια απήχηση, που είχε η πρόσκλησή μας στην τοπική κοινωνία μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για τη διευκόλυνση και την επίλυση πρακτικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία.
Η κοινωνία του Βόλου απέδειξε, για μια ακόμα φορά, ότι ενεργοποιείται στα σημαντικά και κάνει καθημερινότητα την αλληλεγγύη, την κοινωνική ευθύνη και τον εθελοντισμό.
Ευχαριστώ την εταιρία ΕΨΑ για τα αναψυκτικά, την εταιρία Μεντεκίδη για το φυσικό μεταλλικό νερό, τον συνεταιρισμό Ζαγοράς για τα μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ, την εταιρία PYROMAGIC Δ. Θεοδοσιάδης για τα μπαλόνια και τα Ποδήλατα Γεωργιάδης για τα παιδικά κράνη».
Στο τέλος της ποδηλατικής δράσης, η υφυπουργός Παιδείας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος απένειμαν διπλώματα συμμετοχής, τα οποία ήταν γραμμένα και στη μέθοδο Braille.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το