Τοπικά

Οι Βολιώτες επισκέπτονται τη φρεγάτα Ύδρα – Κυβερνήτης: “Το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ηττηθεί ποτέ” (photos)

Η φρεγάτα «Ύδρα» κερδίζει τις εντυπώσεις των Βολιωτών που τόσο χθες όσο και σήμερα σπεύδουν στο χώρο του λιμανιού, όπου έχει καταπλεύσει το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, για να το επισκεφθούν, να ξεναγηθούν από το πλήρωμα στους χώρους του και να μάθουν την ιστορία του.
Χθες τη φρεγάτα επισκέφθηκαν 700 άτομα και σήμερα μέχρι τις 11:30 περίπου 300. Σημειώνεται πως το πλοίο θα είναι ανοιχτό στο κοινό μέχρι τις 8 σήμερα το βράδυ.
Για τη φρεγάτα και τις δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού μίλησε σήμερα στα μέσα ενημέρωσης ο κυβερνήτης, αντιπλοίαρχος Σταύρος Πολυδώρου.
«H φρεγάτα Ύδρα είναι μία από τις τέσσερις φρεγάτες ΜΕΚΟ 200 του Πολεμικού Ναυτικού. Πρόκειται για πλοίο γενικών ρόλων και κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου από χθες για να τη δει και να την επισκεφθεί το κοινό. Οι εκδηλώσεις του «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» ολοκληρώνονται τη Δευτέρα με την επιθεώρηση του στόλου στο Σαρωνικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Όπως τόνισε ο κυβερνήτης, το «άνοιγμα» της φρεγάτας στο κοινό, στοχεύει στην ενδυνάμωση του συνδέσμου πολιτών και Ναυτικού.
«Η φρεγάτα είναι εδώ για να τη δει, να την αγγίξει, να τη νιώσει ο κόσμος. Με αυτό τον τρόπο του Γενικό Επιτελείο Ναυτικού θέλει να δυναμώσει το σύνδεσμο μεταξύ του ναυτικού και των πολιτών. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι εργαλείο για τη χώρα. Είναι αυτό που κρατά ζωντανή τη νησιωτική μας χώρα και θα χρησιμοποιηθεί για να προασπίσει την εθνική μας κυριαρχία μαζί με τους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε ο κυβερνήτης και επικαλέστηκε τη ρήση του Θεμιστοκλή πριν τη ναυμαχία της Σαλαμίνας ¨έχουμε γη και πατρίδα, όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα¨.

Ερωτηθείς για τα σκηνικά έντασης στο Αιγαίο ο κ. Πολυδώρου αρκέστηκε να απαντήσει «Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε επαγγελματίες. Ως πληρώματα στόλου κάνουμε τη δουλειά μας επαγγελματικά και ψύχραιμα, τηρώντας υψηλά standards. To Ναυτικό ήταν, είναι και θα είναι έτοιμο. Το Ναυτικό δεν έχει υποστείλει ποτέ τη σημαία του και δεν έχει ηττηθεί ποτέ άρα έχει όλα τα εχέγγυα να μην ηττηθεί και στο μέλλον».
Επίσης ο κ. Πολυδώρου, αναφορικά με τη δική του πορεία στο Ναυτικό, σημείωσε πως από τα μεγαλύτερα διαστήματα που έχει λείψει από το σπίτι του και βρισκόταν σε πλοίο ήταν έξι μήνες. «Μπορεί να ταξιδεύεις όταν είναι σε μια αποστολή για ένα εξάμηνο, και ύστερα από λίγο να ξαναφύγεις. Αυτό για εμάς είναι συνηθισμένη ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Στις 12 το μεσημέρι ο κυβερνήτης και μέλη του πληρώματος της φρεγάτας κατέθεσαν στεφάνι στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου ως φόρο τιμής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το