Ελλάδα

Οι Τούρκοι κάνουν φύλλο & φτερό τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών – Τι αναζητούν

Στην ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν με τα κινητά τους οι Έλληνες στρατιωτικοί στρέφονται οι έρευνες των τουρκικών Αρχών.
Μάλιστα δημοσιεύματα στην Τουρκία αναφέρουν πως τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ψηφιακή έρευνα θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και την εξέλιξη της υπόθεσης με την κράτησή τους, αλλά και με τις κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο εισαγγελέας Αδριανούπολης έδωσε εντολή να αποσταλούν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρταιωτικών στα εγκληματολογικά εργαστήρια της τουρκικής χωροφυλακής στην Άγκυρα, κάτι που συνέβη σήμερα.
Τα τηλέφωνα θα εξεταστούν λεπτομερώς από τις τουρκικές Αρχές, με στόχο να εντοπιστούν φωτογραφίες ή βίντεο που έχουν τραβήξει ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της τουρκικής χωροφυλακής θα μπορέσουν επίσης να διαπιστώσουν εάν έχουν σβηστεί από τα τηλέφωνα κάποια ψηφιακά δεδομένα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.
Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο οι Τούρκοι, εκτός από το προφανές, να πάρουν τα όπλα και τα πυρομαχικά τους, τους πήραν και τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα με την τουρκική πλευρά να αφήνει να αιωρείται -παρά την αντίθετη στάση των δικαστών- την κατηγορία της κατασκοπείας και γι’ αυτό όπως διαρρέουν στα Μέσα τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Γιατί είχαν τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στις τουρκικές Αρχές οι δύο Ελληνες αξιωματικοί, τράβηξαν βίντεο και φωτογραφίες από την ελληνική πλευρά των συνόρων προκειμένου να δείξουν στους ανωτέρους τους τα ίχνη που εντόπισαν και θεώρησαν πως πρόκειται για μετανάστες.
Συγκεκριμένα ο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού είπε στην κατάθεσή του: «(…) Καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκικά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών. Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την λαθρομετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι».
Και ο δεύτερος Έλληνας στρατιωτικός πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του επιρρίπτονται. «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό».

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το