Τοπικά

Οι «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» έκοψαν την πίτας τους

Την πίτα του έκοψε χθες το απόγευμα το εθελοντικό σωματείο «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» παρουσία του νέου διοικητή κ. Γιάννη Ντόκου, ενώ στην εκδήλωση βραβεύτηκε ο απερχόμενος διοικητής του νοσηλευτικού Ιδρύματος κ. Ματθαίος Δραμητινός. Η εκδήλωση κοπής της πίτας πλαισιώθηκε με επιστημονική ομιλία του χειρουργού γυναικολόγου-μαιευτήρα κ. Χρήστου Βενέτη με θέμα «Η γυναίκα από την εφηβεία μέχρι και μετά την εμμηνόπαυση».
Η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλων του Νοσοκομείου Βόλου» κ. Γεωργία Σταγάκη τόνισε ότι «άλλη μία χρονιά αξιωθήκαμε να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας» για να προσθέσει ότι «πρέπει να ευχαριστήσουμε την ομάδα συνεργασίας του Οδηγισμού, γιατί συμπληρώνουμε 20 χρόνια παρουσίας μέσα στο Νοσοκομείο Βόλου. Μάλιστα ήταν οι πρώτες κυρίες που στήριξαν αυτό τον θεσμό και τις οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Η ίδια σημείωσε ότι πρόθεση του εθελοντικού σωματείου είναι να πλαισιωθεί με νέο κόσμο και να ανανεωθεί το δυναμικό της ομάδας, για τη συμπαράσταση των ασθενών.

Η ομάδα αποτελείται από 20-25 μέλη, ενώ οι συνδρομές των συμπολιτών είναι αυτές που στηρίζουν το έργο του εθελοντικού σωματείου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, ενώ στη συνέχεια μίλησε με θέμα «Η γυναίκα από την εφηβεία μέχρι και μετά την εμμηνόπαυση» ο χειρουργός γυναικολόγος-μαιευτήρας κ. Χρήστος Βενέτης, με το «παρών» να δίνει και ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος, ο οποίος ανέφερε: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά, γόνιμη, δημιουργική και ευλογημένη και να βοηθήσουν όλοι στη μάχη της καθημερινότητας που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας».


Ο κ. Χρήστος Βενέτης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε θέματα που θα πρέπει να έχει η γυναίκα υπόψη της, στον προληπτικό έλεγχο που πρέπει να κάνει, αλλά και τι πρέπει να προσέχει σε κάθε ηλικία.
«Το βασικό είναι μία γυναίκα να τηρεί τον προληπτικό έλεγχο, να έχει γνώση των φυσιολογικών πραγμάτων που αφορούν στον κύκλο της και το σώμα της, ώστε να προστατεύεται και να πηγαίνει έγκαιρα στον γιατρό» σημείωσε.

Ο χειρουργός γυναικολόγος-μαιευτήρας ανέφερε ότι κάθε ηλικία έχει τους δικούς της κινδύνους: «Σίγουρα μετά την εμμηνόπαυση έχουμε περισσότερους κινδύνους, διότι είναι η ηλικία, που, δυστυχώς, τότε εμφανίζονται κάποιες πιο σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Βέβαια και η νέα γυναίκα έχει προβλήματα. Πρόκειται για τη φάση της γονιμότητας, που αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι στη ζωή της γυναίκας, να δώσει υγιείς απογόνους, να μπορέσει να μείνει έγκυος».


Η συμβουλή του κ. Χρήστου Βενέτη προς τις γυναίκες είναι η πρόληψη: «Ετήσιος έλεγχος, προσοχή στα σημάδια που δίνει ο εαυτός μας, ώστε να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό».
Τέλος ο ίδιος τόνισε πως «όλοι μας οφείλουμε να είμαστε φίλοι του Νοσοκομείου, γιατί το νοσοκομείο είναι στοιχείο του πολιτισμού της πόλης μας και όλοι, ακόμα και ωφελιμιστικά να το δούμε, είμαστε εν δυνάμει ασθενείς του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το