Τοπικά

Οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» έκοψαν τη πίτα τους (photos)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα του Σαββάτου το Σωματείο «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου» στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διεξήχθη και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα για τους συμμετέχοντες.

«Από το 2015 το Αρχαιολογικό Μουσείο απέκτησε τους φίλους του. Έχουμε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Κύριος στόχος του Σωματείου είναι η προβολή και η στήριξη του Μουσείου, αλλά και η συσπείρωση περισσότερου κόσμου γύρω από τους πολιτιστικούς φορείς. Αυτό το καταφέρνουμε μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων», δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Σούλα Μπαρτζιώκα.

Η κ. Μπαρτζιώκα ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του Σωματείου, στους ανθρώπους που το στηρίζουν και στους ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό, το 2019 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, δημιουργικότητα και ευημερία. «Εύχομαι να έχουμε περισσότερο πολιτισμό στη ζωή μας, αλλά και στη ζωή του Βόλου, που τώρα τελευταία έχει ανάγκη από πραγματικό πολιτισμό», είπε.

Οι “Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου” ανέπτυξαν πλούσια δράση το 2018, την οποία θα συνεχίσουν και τη φετινή χρονιά.
“Θα είναι πλούσιο το πρόγραμμα των δράσεων”, είπε η κ. Μπαρτζιώκα και πρόσθεσε:  “Όσο προχωράει το Σωματείο μας, πατάει γερά και στηρίζουμε τους στόχους του μουσείου που φέτος γιορτάζει τα 110 χρόνια”.
Σημειώνεται ότι στις 25 Μαρτίου οι “Φίλοι του Μουσείου” μαζί με την Μητρόπολη της Αυστρίας θα γιορτάσουν εκεί τον Άνθιμο Γαζή και τον Ρήγα Βελεστινλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το