Τοπικά

Οι ελλείψεις γιατρών στο Νοσοκομείο του Βόλου φτάνουν μέχρι τον Πρωθυπουργό… από τους νεφροπαθείς

Η αδιαφορία από το  Υπουργείο Υγείας και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας στην επίλυση τω σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η υποστελέχωση του Αχιλλοπούλειου,  οδήγησαν τον Σύλλογο Νεφροπαθών σε αποστολή υπομνήματος στον Πρωθυπουργό για να του παραθέσουν τους κινδύνους που διατρέχει η υγεία τους.

Ο σύλλογος αριθμεί 270 μέλη εκ των οποίων, 105 κάνουν αιμοκάθαρση στη  Μ.Τ. Νεφρού Νοσοκομείου Βόλου, οι 90 ασθενείς κάνουν αιμοκαθάρσεις σε ιδιωτικές κλινικές,  50 είναι μεταμοσχευμένοι, 20 κάνουν πλύσεις περιτοναϊκής κάθαρσης.

Η κατάσταση που επικρατεί αποτυπώνεται ως εξής:

1)      Αναφορικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν εδώ και πάρα πολύ καιρό: α) έναν επιμελητή ιατρό και β) έναν επικουρικό ιατρό. Η Μ.Τ. Νεφρού. Σήμερα στελεχώνεται από δύο επιμελητές ιατρούς, έναν επικουρικό και μία γενική ιατρό που τελεί και χρέη γραμματειακής υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση όλων των αιμοκαθαρόμενων, μεταμοσχευμένων και τους χρόνιους πάσχοντες. Γίνεται αντιληπτό από την περιγραφείσα κατάσταση η σοβαρότητα του ζητήματος.

2)      Επίσης, ζητούν την άμεση πρόσληψη μόνιμων Ιατρών, όλων των ειδικοτήτων, και νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Καθημερινά υπάρχουν διαμαρτυρίες ασθενών, νεφροπαθών και μη που επισκέπτονται και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, για την έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού (π.χ. μεγάλη αναμονή χειρουργείων, ελλείψεις στο ουρολογικό, Α’, Β’ παθολογική και παιδιατρική, ορθοπεδική, Μ.Ε.Θ. δηλαδή σε όλες σχεδόν τις κλινικές).

 

Τέλος, έχουν ενημερωθεί για τον επικείμενο τερματισμό των συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου σε λίγους μήνες και τότε θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

“Ο σύλλογός μας εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εναπομείναντες Ιατρούς (Διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς και ειδικευόμενους και νοσηλευτικό προσωπικό) που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προς εξυπηρέτηση όλων των ασθενών”, σημειώνει ο Σύλλογος.

 

,

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το