Τοπικά

Αθωώθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου

Το Δικαστήριο έκρινε αθώα τη Θάλεια Στάχτου μετά από δήλωση που κατέθεσε η ίδια ότι με την κριτική της στη δημοτική αρχή Βόλου δεν σκόπευε να αφήσει προσωπικές αιχμές σε βάρος των εγκαλούντων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έπειτα από μήνυση στελεχών της δημοτικής αρχής για όσα είχε πει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη. Με τη δήλωση που κατέθεσε σήμερα στο Δικαστήριο ανέφερε ότι:

“Σκοπός της συνέντευξης ήταν η άσκηση πολιτικής κριτικής των δράσεων της δημοτικής αρχής Βόλου. Δεν σκόπευα να αφήσω προσωπικές αιχμές σε βάρος των εγκαλούντων-μελών του δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων, αλλά στόχος μου ήταν στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου καθήκοντος η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, χωρίς πρόθεση θίξεως της υπολήψεως σε προσωπικό επίπεδο των μηνυτών”.

Το “παρών” στα δικαστήρια, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη Θάλεια Στάχτου, έδωσε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της δίκης τόνισε:

“Ήμουν σίγουρος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα έκανε το αυτονόητο Η Θάλεια Στάχτου, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο, υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν ήταν ζήτημα προσωπικό και δεν μίλησε για πρόσωπα, αλλά για τη Δημοτική Αρχή με την οποία διαφωνούσε.  Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους στην κοινωνία του Βόλου, οφείλουμε να προστατεύουμε και την κοινωνία και θα είμαστε εδώ”.

Μετά η εκδίκαση της υπόθεσης η κ. Στάχτου ανέφερε σε δηλώσεις της: «Παλεύουμε μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων και τίποτα άλλο. Αυτός είναι ο ρόλος μας εξάλλου και δεν θα σταματήσουμε φυσικά να το κάνουμε αυτό, ίσα-ίσα θα το κάνουμε ακόμη πιο δυνατά, γιατί έδειξαν ότι οι συνάδελφοι μας στηρίζουν.
Μας στηρίζουν και τους στηρίζουμε και πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τον Νίκο Δράκο και όλη την ομοσπονδία που με στήριξε, την ΑΔΕΔΥ και το μέλος της εκτελεστικής τον κ. Σαββόπουλο που ήρθε σήμερα εδώ όπως και άλλοι συνάδελφοι και η ομοσπονδία. Ευχαριστώ και τους απλούς πολίτες που με στήριξαν προσωπικά σε όλον αυτό τον αγώνα και εγώ θα ‘μαι εδώ με τους συναδέλφους μου και δεν θα υποχωρώ ποτέ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το