Τοπικά

“Οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία”: Ομιλία από τον υποψήφιο διδάκτορα Ορφέα Βουτυρά στον Βόλο 

«Οφθαλμαπάτες στην Αστρονομία» θα είναι το θέμα της ομιλίας του κ. Ορφέα Βουτυρά, υποψήφιου διδάκτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη σειρά των μηνιαίων ομιλιών «Αστρονομίας για όλους».
Η ομιλία οργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και θα γίνει την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα Β1 (2ος όροφος) του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – Κτίριο Ματσάγγου).
«Γιατί η Σελήνη φαίνεται μεγαλύτερη όταν την βλέπουμε στον ορίζοντα; Γιατί οι πρώτοι παρατηρητές της επιφάνειας του Άρη αρχικά συμπέραναν ότι ο κόκκινος πλανήτης κατοικείται από «πράσινα ανθρωπάκια»; Γιατί οι μαύρες κηλίδες του Ήλιου φαίνονται μαύρες; Μια σειρά από φαινόμενα και εικόνες που ξεγελούν το μάτι και το μυαλό θα απαντήσουν αυτά και άλλα ερωτήματα!”
Ο Ορφέας Βουτυράς είναι Υποψήφιος Διδάκτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), από όπου έχει λάβει και το πτυχίο του. Από τον Σεπτέμβρη του 2013 είναι μηχανικός έρευνας στο Εργαστήριο Κατανεμημένης Γνώσης και Συστημάτων του ΕΜΠ και επιστημονικός σύμβουλος στο Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) του Corallia.
Τα τελευταία 8 χρόνια έχει δώσει πολλές διαλέξεις αστρονομίας για μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους, και έχει γράψει πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Ουρανός» της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και το ηλεκτρονικό περιοδικό «Πλειάδες» του ΣΕΑ, ενώ συμμετέχει και στην προετοιμασία της Ελληνικής αποστολής για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το