Τοπικά

Οφειλές Δήμου Βόλου 4-5 εκ. ευρώ σε τρίτους “Θ”

dimarxeio

«Ανάσα» για προμηθευτές του Δήμου Βόλου αναμένεται να αποτελέσει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ζητήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία να προχωρήσει στην καταγραφή του συνολικού ποσού και να αιτηθεί σχετικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να αναφερθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Βόλου σε τρίτους μέχρι και τις 30 Απριλίου ανέρχονται στο ποσό των 4 έως 5 εκ. ευρώ περίπου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών εστάλη στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12 Ιουλίου και σύμφωνα με όσα προβλέπει, κάθε δικαιούχος φορέας, μπορεί να επιχορηγηθεί συνολικά μέχρι το ύψος του ποσού των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά την 30ή Απριλίου 2016 και όπως αυτό προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που ο φορέας έχει καταχωρίσει στη βάση δεδομένων ΥΠΕΣΔΔΑ-ΕΕΤΑΑ, που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής οικονομικών στοιχείων μηνός Απριλίου 2016.
Η επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό αφορά αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου έχει ξεκινήσει «αγώνας δρόμου» προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους μέχρι τις 30 Απριλίου, ώστε να κατατεθεί το σχετικό αίτημα για την καταβολή επιχορήγησης εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί.
Το συνολικό ποσό εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 4 έως 5 εκ. ευρώ και από τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου επιχορηγηθεί από του υπουργείο Εσωτερικών, εκατοντάδες προμηθευτές του θα «ανασάνουν» οικονομικά.
Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η Οικονομική Υπηρεσία θα πρέπει να καταθέσει μηνιαίο πλάνο της αιτούμενης επιχορήγησης, το οποίο θα αρχίζει από τον φετινό Ιούλιο και θα φτάνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.
Το πλάνο θα συνοδεύεται από αναλυτική έκθεση αξιολόγησης, η οποία θα περιέχει την εξέλιξη της πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και τους λόγους συσσώρευσής τους συνοπτικά. Επίσης, στην ίδια έκθεση θα πρέπει να περιγράφονται οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί για την αποφυγή συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο μέλλον, καθώς και η εξέταση της δυνατότητας χρηματοδότησης των οφειλών με ίδιους πόρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το