Τοπικά

ΟΕΒΕΜ: Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η ΟΕΒΕΜ στην οποία αναφέρει:

“17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια από την ημέρα που ο λαός και η νεολαία μας ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν ίσες ευκαιρίες στην Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Κοινωνική Συνοχή, την Αλληλεγγύη και την Εκπαίδευση. Τις μνήμες αυτές δεν πρέπει να τις αφήσουμε να ξεθωριάζουν, διότι το μήνυμα τους είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.
Σήμερα στεκόμαστε για μία ακόμα φορά, μπροστά σε μία νέα πρόκληση, αυτή της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς και με όρους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας. Διεκδικούμε την ευημερία για όλους, κάτι που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προχωρήσουμε με ενότητα, και να συμβάλλουμε με δράσεις και προτάσεις στην οικοδόμηση ενός κοινού καλύτερου μέλλοντος για όλη την κοινωνία.
Τα αγαθά της Δημοκρατίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν είναι δεδομένα. Ο καλύτερος κόσμος δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται. Είναι στάση ζωής που οφείλουμε τόσο στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου όσο και στους ίδιους τους εαυτούς μας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το