Πολιτισμός

«Οδυσσεβάχ» για μικρούς και μεγάλους στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο

Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα παρουσιάζεται και στον Βόλο, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στις 21.00.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.
Δρακοκύκλωπες, λωτοφάγοι, πειρατές, σειρήνες, γοργόνες, η μάγισσα Κιρκίλα, η πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.
Μία ιδανική παράσταση για παιδιά, αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Η μουσική της παράστασης είναι του μεγάλου συνθέτη Διονύση Σαββόπουλου.
Συντελεστές: Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου, μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος, σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος, χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος, σκηνικά: Σπύρος Στάης, κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου, βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Μώρου, κατασκευή ειδικών κουστουμιών: Φωτεινή Κοσμάτου, μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης, body music: Simone Mongelli, φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, σχεδιασμός φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης, γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου, διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης, οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου, δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη, υπεύθυνος τεχνικής κάλυψης: Φαίδωνας Κτενάς, βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου, υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Τσινάρης.
Παίζουν: Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας, Νεκτάριος Παπαλεξίου και ο Φώτης Σπύρος.
Είσοδος 10 ευρώ, προπώληση 8 ευρώ. Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το