Πολιτισμός

Oδοιπορικό της «Ιωνίας» «στα μονοπάτια της παράδοσης»

Στις 4 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία της «Ιωνίας» με τίτλο: «Στα μονοπάτια της παράδοσης».
Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό της παραδοσιακής μας μουσικής από τη Θράκη ώς την Κύπρο και από τη Μικρά Ασία ώς τα Επτάνησα.
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη, και ο Βασίλης Αγροκώστας οι ερμηνευτές αυτής της βραδιάς. Φιλική συμμετοχή ο Νίκος Καραγιάννης.

Την παράσταση θα πλαισιώσουν χορευτικές ομάδες του συλλόγου Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε. – Χοροστέκι. Δάσκαλοι: Λίλια Τσιπτσέ, Νίκος Μούτσελος. Η συναυλία αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης παράστασης που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 23 Φεβρουαρίου 2017 και ο κύκλος αυτού του μεγάλου επιτεύγματος θα κλείσει στις 13 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η «Ιωνία» είναι ένα σύνολο από 16μελή ορχήστρα αποτελούμενη από καθηγητές μουσικής, από 160μελή χορωδία αποτελούμενη από παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων και από 40μελή χορωδία ενηλίκων.

Η αγάπη των καθηγητών στα παιδιά, ο ζήλος να μεταλαμπαδεύσουν σ’ αυτά την αγάπη για τη μουσική μας παράδοση, τα γεμάτα ενθουσιασμό και θέληση παιδιά – μέλη της «Ιωνίας», καθώς και η αμέριστη στήριξη των γονέων τους, αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας αυτού του μικρού θαύματος που επιτελείται στην πόλη μας.
Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας: Κορνηλία Φραγκογιάννη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νεκτάριος Δεμελής.
Προπώληση στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδη 28ης Οκτωβρίου 118 (2421 037891), στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, Σταδίου και Μανδηλαρά (2421 091150) και στο Κομμωτήριο Georgette Αναλήψεως με Κασσαβέτη 86 (2421 055375).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το