Πολιτισμός

Οδηγός ζωής από τη Βίκυ Χατζηβασιλείου – Παρουσιάζεται σήμερα το βιβλίο της στον Βόλο

Το βιβλίο της με τίτλο «Άλλαξε τη ζωή και το σώμα σου σε 42 ημέρες» (εκδόσεις Κλειδάριθμος) παρουσιάζει σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ, η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Πρόκειται για ένα βιβλίο – οδηγό ζωής, με ένα ολιστικό πρόγραμμα ζωής, ένα βιβλίο του… κομοδίνου, για να πετύχει κάποιος ένα κβαντικό άλμα υγείας.

 

Η συγγραφέας, δημοσιογράφος και personal coach μίλησε σήμερα στη «Θ» με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της στον Βόλο, σε μία διοργάνωση των εκδόσεων Κλειδάριθμος, του Συνδέσμου Αποφοίτων Θηλέων Βόλου και του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη».
«Πρόκειται για ένα ολιστικό πρόγραμμα ζωής. Δεν είναι απλά ένα βιβλίο που σου προτείνει μία διατροφή, αλλά ένα βιβλίο που σου προτείνει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας καθημερινά. Να αλλάξεις κάποιες συνήθειες και κάποια πράγματα στη διατροφή σου» τόνισε η ίδια, επισημαίνοντας πως είναι μία προσπάθεια αλλαγής του υποσυνειδήτου: «Σκοπός είναι να γίνει ένας επαναπρογραμματισμός του υποσυνειδήτου που είναι και ο βασικός παράγοντας για να πετύχεις ένα κβαντικό άλμα υγείας, το οποίο είναι και το ζητούμενο».
Η ίδια εξήγησε πως στην παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη ζωή των περισσότερων ανθρώπων, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί, π.χ. δυσκινησία από φλεγμονές, αυξημένο σωματικό βάρος, συμπτώματα πρόωρης γήρανσης, αδυναμία με χαμηλή ενεργητικότητα, ψυχική και σωματική κόπωση, έλλειψη διάθεσης για δημιουργία. «Εμείς αυτό που προτείνουμε είναι να κάνουμε ένα κβαντικό άλμα υγείας και να πάμε σε μία άλλη κατάσταση απαλλαγμένοι από τους περιορισμούς που αναφέρθηκαν, ώστε να απολαμβάνουμε μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, με τον βέλτιστο τρόπο» ανέφερε.
Για την ίδια αυτό που έχει σημασία, είναι να επιστρέφει κανείς στο βιβλίο καθημερινά: «Δεν είναι ένα βιβλίο που το διαβάζεις και το αφήνεις μετά στη βιβλιοθήκη. Είναι ένα βιβλίο για το κομοδίνο, για να μπαίνεις ξανά στη δόνηση αυτή της ψυχολογικής υποστήριξης».
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει κείμενα ψυχολογικής υποστήριξης, ώστε να καταλάβει ο αναγνώστης την ουσία του προβλήματός του. Το δεύτερο αποτελείται από ένα ημερήσιο πρόγραμμα που αναφέρει όχι μόνο τι πρέπει να φάει κάποιος, αλλά από το πρωί έως το βράδυ τι να αλλάξει στη σκέψη του, στη συνήθειά του, στον τρόπο του και πώς να αλλάξει τη διάθεσή του. Τέλος το τρίτο μέρος έχει όλες τις συνταγές, οι οποίες προτείνονται στο δεύτερο μέρος ως πρόγραμμα διατροφής, βασισμένες στην ελληνική μεσογειακή διατροφή με αντιφλεγμονώδη στοιχεία.
«Το μεγαλύτερο ζήτημα σήμερα είναι οι φλεγμονές. Έχουμε επιλέξει συστατικά που «μάχονται», λόγω των ενζύμων που έχουν, όλες τις φλεγμονές που υπάρχουν στο σώμα» σημείωσε η ίδια.
Τέλος η συγγραφέας ανέφερε πως έγραψε σε αυτό το βιβλίο όλα αυτά που βοηθάνε την ίδια να λειτουργεί καλύτερα, να επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητό της και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής «μέσα-έξω». «Σημαντικό να τονίσω ότι αλλάζουμε από μέσα προς τα έξω» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το