Τοπικά

Οδηγός υγιεινής ζωής από το Δημοτικό Άλλης Μεριάς-Πρόγραμμα πρόληψης μαθητών από κάπνισμα και μικρόβια

 

20160531_105034

Σε δράσεις με στόχο την πρόληψη κατά του καπνίσματος, αλλά και την προστασία από τα μικρόβια συμμετείχαν μαθητές του Δημοτικού Άλλης Μεριάς. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση στο σχολείο με τη διενέργεια και ξεχωριστού μουσικοθεατρικού δρώμενου.
Φέτος στο Δημοτικό υλοποιήθηκαν δύο προγράμματα αγωγής υγείας το ένα από τη Δ’ Τάξη Δημοτικού με υπεύθυνη την δασκάλα κ. Έφη Λιακοπούλου που αφορούσε στα μικρόβια και το δεύτερο πρόγραμμα από την Α’ Τάξη με υπεύθυνη τη δασκάλα κ. Ζωή Γεροστάθη, το οποίο σχετιζόταν με την ανάσα και την πρόληψη κατά του καπνίσματος.
Η χθεσινή εκδήλωση ήταν απόρροια της συνέργειας όλων των εκπαιδευτικών. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλης Νονόγλου, το μουσικό μέρος η μουσικός κ. Κωνσταντίνα Καραφέργια, ενώ ο κ. Γιάννης Καραλάκος επιμελήθηκε το σκηνοθετικό μέρος.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Γαϊτανάς ανέφερε πως «εκπονούνται αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο, γιατί τα παιδιά θα πρέπει να αποκτήσουν μια στάση ζωής, όταν θα γίνουν ενήλικες, ώστε να μείνουν μακριά από εξαρτήσεις που θα είναι επιβλαβείς για την υγεία τους. Παράλληλα όλη τη χρονιά στην Ευέλικτη Ζώνη υλοποίησαν διάφορες δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγωγής υγείας.
Μάλιστα, επειδή η χθεσινή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, καλέσαμε τον καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστα Γουργουλιάνη και ήταν τιμητική για εμάς η παρουσία του εδώ στο σχολείο. Μάλιστα με τον κ. Γουργουλιάνη και τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνη Αντωνίου σκεπτόμαστε να στήσουμε ένα «βαλιτσάκι» εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα την πρόληψη κατά του καπνίσματος, για να διαχυθεί και στα υπόλοιπα σχολεία, ώστε να χρησιμεύει ως εκπαιδευτικό πακέτο».
Από την πλευρά του ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως «στο Δημοτικό Άλλης Μεριάς έγινε καταπληκτική δουλειά από τους δασκάλους, αφού τα παιδιά κατάλαβαν πως το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία. Οι μαθητές δούλεψαν αρκετές εβδομάδες και παρουσίασαν μια όμορφη παράσταση. Οι παρεμβάσεις κατά του καπνίσματος πρέπει να γίνονται από τις πρώτες τάξεις Δημοτικού και ίσως και από την προσχολική ηλικία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το