Τοπικά

«Όχι» σε παροχή τηλεκαρδιολογικών υπηρεσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Με κατά πλειοψηφία απόφαση και ψήφους 11 έναντι 8 απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου η πρόταση του δημάρχου κ. Π. Κουτσάφτη, για τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία παροχής τηλεκαρδιολογικών υπηρεσιών.
Στη σχετική εισήγηση μεταξύ άλλων αναφέρονται: «Εδώ και πολλά χρόνια συνεργαζόμαστε με την TELEHEART Ltd για την παροχή τηλεκαρδιολογικών υπηρεσιών, η οποία παρέχεται από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας και Κισσού.

Οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες είναι οι εξής, ήτοι: Συμβουλευτικός σταθμός παράλληλα με απευθείας σύνδεση 24ωρου βάσεως για τη λήψη τηλεκαρδιογραφημάτων διάγνωση και ενημέρωση του ιατρού – χειριστού, καθώς και παροχή συμβουλών αντιμετώπισης των περιστατικών που συναξιολογούνται με την κλινική εικόνα του πάσχοντος.
Ως μέσο για τη διάγνωση χρησιμοποιείται ειδικός καρδιοπομπός που επιτρέπει την καταγραφή και αποστολή καρδιογραφημάτων προς διάγνωση, που επιμελείται αποκλειστικά από τους γιατρούς καρδιολόγους που εφημερεύουν για λογαριασμό του Ιατρικού Κέντρου.

Οι υπηρεσίες εφημερίας συμβουλευτικού σταθμού καρδιολόγων για ιατρικές συμβουλές καρδιολογικού περιεχομένου οποιασδήποτε μορφής και ασχέτως αριθμού εξεταζόμενων ατόμων είναι για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της υπογραφής της σύμβασης έως και 30-09-2025 και το ποσό της υπηρεσίας ανέρχεται στα 3.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) ετησίως και περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω. Οι παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικές για τον τόπο μας λόγω έλλειψης εξειδικευμένων ιατρών και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την παροχή τηλεκαρδιολογικών υπηρεσιών στον Δήμο μας για το συμφέρον των κατοίκων του».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αξιολόγηση της αποδοτικότητας του εν λόγω συστήματος», άποψη με την οποία συμφώνησαν δέκα ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι, με αποτέλεσμα, όπως προαναφέρθηκε, να απορριφθεί η πρόταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το