Τοπικά

Ο Ζήνων Κανελλόπουλος έβαλε την σφραγίδα του στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση του Βόλου

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από τότε που έφυγε από την ζωή ένας από τους καταξιωμένους Βολιώτες προπονητές της κολύμβησης αλλά και της υδατοσφαίρισης, ο Ζήνων Κανελλόπουλος.
Η αγάπη του για τη θάλασσα τον οδήγησε από την νεαρή του ηλικία στην ενασχόληση με την κολύμβηση, ως αθλητής, και στη συνέχεια με το άθλημα της υδατοσφαίρισης στον τότε όμιλο ΝΟΒ. Όπως έλεγε, τότε οι προπονήσεις γίνονταν στην θάλασσα, καθώς κολυμβητήριο δεν υπήρχε. Κατόπιν, μεγαλώνοντας έγινε προπονητής στην κολύμβηση και αργότερα στην υδατοσφαίριση, περνώντας από όλα τα σωματεία της πόλης του Βόλου. Το κολυμβητήριο είχε γίνει το δεύτερο σπίτι του. Πολλοί αθλητές και αθλήτριες έμαθαν κοντά του να κολυμπούν και να διαπρέπουν στο αγώνισμα της κολύμβησης, ενώ αρκετοί από αυτούς ακολούθησαν το παράδειγμα του και έγιναν επίσης καταξιωμένοι προπονητές και προπονήτριες.
Όλοι θυμούνται με αγάπη και νοσταλγία τον προπονητή τους, τον Ζήνωνα όπως τον αποκαλούσαν. Σταμάτησε να προπονεί στα 60 του χρόνια, αλλά η αγάπη του για το υγρό στοιχείο δεν σταμάτησε ποτέ. Ευτύχησε, μάλιστα, να δει και τα εγγόνια του να ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικά με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση.
Το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τον θάνατό του θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ονουφρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το