Ελλάδα

Ο Τσίπρας θα ενημερώνει όποιον αρχηγό κόμματος το επιθυμεί

μαξιμου

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα ενημερώνει προσωπικά τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που το επιθυμούν, έγινε γνωστό την Τρίτη από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που από τον ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται οξεία κριτική προς τον Αντώνη Σαμαρά της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος χτες επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και τον Σταύρο Θεοδωράκη του Ποταμιού, προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους ως φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και να επιμείνουν από κοινού στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

Το θέμα σχολίασε και ο ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στον RealFM. «Παρότι δεν έχει ζητηθεί, ξεκίνησαν χθες το βράδυ να συναντηθούν οι τρεις και να επικοινωνήσουν, ουσιαστικά το αντικυβερνητικό μέτωπο, ενώ δεν είναι αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι όποιος ζητήσει (σσ.ενημέρωση) αμέσως δίνουμε, θα φροντίσουμε σήμερα να ενημερωθούν τα κόμματα».

«Θα περίμενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην είχε πάρει τον κ.Θεοδωράκη και τον κ.Βενιζέλο, προσπαθώντας αυτή την κρίσιμη στιγμή να είχε οικοδομήσει αντιπολιτευτικό μέτωπο και να είχε πάρει τον Πρωθυπουργό. Ευτυχώς οι μισοί νεοδημοκράτες αλλά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ δεν υιοθετούν αυτήν την στάση της καταστροφολογικής ρητορείας», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Star.

Οι ηγέτες του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν χτες ότι θα περιμένουν πρώτα να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα λάβουν τις αποφάσεις τους, όπως γράφει το Εθνος.

O Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε μάλιστα να αναλάβει άμεσα ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία για συνάντηση αρχηγών, ενώ το ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι περιμένει την άμεση ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι, ζητά από τον πρωθυπουργό «να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί, ει δυνατόν, εθνική γραμμή», με στόχο να πολλαπλασιαστεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας.

«Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι τα χρονικά περιθώρια για τη διαπραγμάτευση ήταν στενά και ότι δεν θα έπρεπε να εγκλωβιστούμε. Δυστυχώς, οι εξελίξεις δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο» σημείωσε το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι στήριξε και θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση.

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη», σημείωσε, προσθέτοντας πως πρέπει «να τελειώνουμε με τη λιτότητα αλλά και να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε».

Το ΠΑΣΟΚ και με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ευ. Βενιζέλος με τον Αντ. Σαμαρά σημείωσε ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων, σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να διασφαλιστεί η πορεία της χώρας προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο για τους πολίτες και την οικονομία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το