Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την εργατική Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα πραγματοποιεί αύριο στις 9.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της:

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για ενότητα και αγώνα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο επιτίθενται στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος εντείνοντας την εκμετάλλευση και τις ανισότητες.
Σε μια εποχή που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για μείωση των ωρών εργασίας σε συνδυασμό με καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα.
Σήμερα στη χώρα μας δίνεται μια μεγάλη μάχη. Απέναντι στις αγορές, τους διεθνείς και εγχώριους εκπροσώπους του κεφαλαίου και τα πολιτικά τους φερέφωνα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιθυμούν τη συνέχιση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.
Απέναντι σε όλους αυτούς ο κόσμος της εργασίας αρχίζει να κερδίζει νίκες. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, οι ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του υπουργείου Εργασίας υπέρ των εργαζομένων, η κατάργηση του υποκατώτατου και ή αύξηση του κατώτατου μισθού, η ρύθμιση-τομή για τα εργασιακά στη χώρα μας η οποία προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες, αποτελούν τα πρώτα δείγματα αντιστροφής της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που διαμόρφωσαν τα μνημόνια
Ο αγώνας συνεχίζεται. Για την αύξηση των μισθών, την αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και τη διεύρυνσή του. Για να συμπεριλάβει τους «αόρατους» εργαζόμενους στην επισφάλεια, την ενοικίαση, τις εργολαβίες. Τους άνεργους και τις άνεργες. Για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς φτώχειας, αλλά στην αξιοπρεπή εργασία για όλες και όλους.
Για να τα πετύχουμε όμως αυτά, βασική προϋπόθεση είναι ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, που θα αντιπαλεύει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και συγχρόνως θα δίνει και θα κερδίζει τις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες στους χώρους δουλειάς. Είναι καθήκον όλων μας να δυναμώσουμε τα σωματεία παντού. Να συμμετέχουμε όλες και όλοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι στους καθημερινούς αγώνες με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη. Το εργατικό κίνημα μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει στους σημερινούς αγώνες ξεπερνώντας την κατάσταση παρακμής που το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Να ξεπεράσει τους εκφραστές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των μικροκομματικών επιδιώξεων και να προχωρήσει ενωμένο στο δρόμο που μας δείχνουν οι αγώνες των εργατών στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο για εργασιακά δικαιώματα κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία..
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 9.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το