Τοπικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τώρα υποψήφιο για τον Δήμο Βόλου “εντός των τειχών”- Για όλα θα αποφασίσει η δημοτική παράταξη

«Τις αποφάσεις θα λάβει η αυτοδιοικητική κίνηση και σε αυτή θα εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες». Αυτή είναι η απόφαση που λήφθηκε χθες σε σύσκεψη στελεχών και βουλευτών με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη και τα στελέχη της αυτοδιοικητικής παράταξης, με αναφορά στο κόμμα, «Μαζί για τον Βόλο». Μάλιστα εκτιμούν ότι αυτή η απόφαση έπρεπε να ληφθεί πριν ένα χρόνο.
Στη σύσκεψη προκρίθηκε το όνομα του κ. Ιάσονα Αποστολάκη που είναι προωθημένο στη δημοσκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε να εκδηλωθεί είτε η δική του πρόθεση να ηγηθεί συνδυασμού, είτε οποιουδήποτε άλλου στελέχους εντός της αυτοδιοικητικής κίνησης. Στο γραφείο του κ. Σκουρλέτη ήταν οι βουλευτές, ενώ τα στελέχη της Νομαρχιακής μετείχαν με τηλεδιάσκεψη.
«Εμείς θέλουμε να φύγει ο Μπέος από την πόλη» είπε ο κ. Σκουρλέτης και εσείς θα λάβετε τις αποφάσεις.
Η συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και τον κ. Παπαδούλη και χθες βρήκε «τοίχο» από μέλη της Νομαρχιακής , ενώ τονίστηκε -ως απάντηση σε μέλος του κόμματος που έθεσε το θέμα πως είναι δύσκολο να «περάσει» από τις τοπικές οργανώσεις που «έδωσαν το στίγμα τους» στις συνελεύσεις. Το ζήτημα για την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Παπαδούλη δεν συζητήθηκε εκτενώς, σύμφωνα με μέλη της Νομαρχιακής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε καθαρά να οδηγείται σε λύση «εντός των τειχών», μετά και την άρνηση του κ. Απόστολου Παντσά να ηγηθεί συνδυασμού. Χθες την ώρα που συνεδρίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παντσάς προχώρησε σε δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν επιθυμεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου, ενώ την απόφασή του φέρονται να τη γνώριζαν οι κ.κ. Παπαϊωάννου και Δημητριάδης, από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ από προχθές το βράδυ. «Σύμφωνα με το στίγμα που έδωσαν οι οργανώσεις θα κινηθούμε. Είχε προκριθεί πλειοψηφικά η στήριξη ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με τον κ. Παντσά και τα μέλη του κόμματος είχαν υποστηρίξει και την κάθοδο με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα θα κριθούν από την αυτοδιοικητική κίνηση. Πλέον τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ίδια», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Στην περίπτωση που ο κ. Αποστολάκης θελήσει να είναι υποψήφιος το ενδιαφέρον της θα αποσύρει η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Μεταξουργείο ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για μια μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία στον Βόλο και οι πολίτες θα πρέπει να διαλέξουν μια Δημοτική Αρχή και μια περιφερειακή αρχή που «δεν βρωμίζει την πόλη τους». Στην εκδήλωση ήταν και ο κ .Παπαδούλης, γεγονός που εκτιμήθηκε από πολλούς ότι θα υπάρχει σύντομα κατάληξη σε σύμπραξη, πράγμα που δεν συνέβη χθες.
Ο κ. Παντσάς από την πλευρά του χθες με δήλωσή του ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ που τον πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο και η δήλωσή του εκλήφθηκε ως αιχμή απέναντι στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και την αυτοδιοικητική του παράταξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το