Τοπικά

Ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο “Ιάσων” έκοψε την πίτα του

Μια παράδοση που ξεκίνησε πριν από πάρα πολλές δεκαετίες και συνεχίζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, είναι η Πρωτοχρονιάτικη γιορτή και η κοπή της βασιλόπιτας που γίνεται στις Πλάκες Γορίτσας Βόλου, στην παραλία από τον Σύλλογο των Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο “Ιάσων”. Ανεξαρτήτως καιρού δεκάδες κολυμβητές, οι οικογένειές τους και φίλοι δίνουν πάντα το παρόν. Μάλιστα για φέτος, η πρώτη μέρα του 2024 ήταν ευνοϊκή και για τους αρχάριους, καθώς η ζέστη και ο ήλιος συνόδευσαν την εκδήλωση.

Ακριβώς στις 12.00 το μεσημέρι οι κολυμβητές έψαλαν τα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές, και βούτηξαν στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βλάσης Παχιός ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους Καλή Χρονιά, και τόνισε τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης. 4 τυχεροί της κλήρωσης, κέρδισαν διάφορα δώρα. Η παραδοσιακή σαγκριά και οι ξηροί καρποί προσφέρθηκαν επίσης εκτός της βασιλόπιτας.

Τα μέλη του συλλόγου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς η συμβολική συνδρομή τους ως μέλη, όχι μόνο προσφέρει όμορφες εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αλλά βελτιώνει κάθε χρόνο με έργα την παραλία, και ενισχύει ιδρύματα της περιοχής μας. Για φέτος ο Σύλλογος Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου ο “Ιάσων” προσέφερε ένα συμβολικό ποσό στο Γηροκομείο Βόλου.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το