Τοπικά

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την τραγική κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Αρωγός στην προσπάθεια αντιμετώπισης του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων Βόλου, δήλωσε ότι θα σταθεί ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις απαράδεκτες συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης στον Βόλο, κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο.
«Η υποδομή του δικαστηρίου εδώ, είναι φανερό, ότι δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες ενός σύγχρονου δικαστηρίου και πιστεύω πως θα γίνουν προσπάθειες απ’ όλους τους παράγοντες, ώστε να δοθεί μια λύση. Στις προσπάθειες αυτές θα είμαι αρωγός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέππας συναντήθηκε με τους πρωτοδίκες, τους εισαγγελείς, τους ειρηνοδίκες και τους δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεπτόμαστε τα δικαστήρια, για να γνωρίσουμε από κοντά και τους δικαστικούς λειτουργούς και του δικηγόρους, όπως εκφράζονται μέσω των δικηγορικών συλλόγων. Αλλά και να δούμε τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψης και μας φέρνει πιο κοντά και στα προβλήματα, για να βοηθήσουμε, στον βαθμό που μπορούμε».
Για τα κενά σε πρωτοδίκες σημείωσε: «Λαμβάνουμε μέριμνα για όλα αυτά, κάνουμε όλες τις προσπάθειες, φροντίζουμε να αναπληρώνουν τα κενά με αποσπάσεις, προαγωγές, τοποθετήσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος δήλωσε: Η επίσκεψη του προέδρου του Αρείου Πάγου ήταν εξαιρετικά χρήσιμη, από την άποψη ότι έζησε και ο ίδιος βιωματικά τις τραγικές συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στο δικαστικό μέγαρο. Σχημάτισε και ο ίδιος άποψη, για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται δικαιοσύνη κι ελπίζουμε ότι μετά από αυτή την βιωματική εμπειρία του, θα γίνει αρωγός στις προσπάθειες και της διοίκησης του Πρωτοδικείου και των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων και όλων των φορέων της πόλης, για να δοθεί επιτέλους μια λύση σ’ αυτό το πολύχρονο και σύνθετο θέμα, που λέγεται δικαστικό μέγαρο Βόλου. Επισημάναμε επίσης στον πρόεδρο, ζητήματα που σχετίζονται με τα κενά στις οργανικές θέσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το