Κόσμος

Ο Ομπάμα ετοιμάζει διάγγελμα σε περίπτωση που υπάρξει αδιέξοδο

obama

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές της.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αν υπάρξει πιθανότητα, τη Δευτέρα, να εμφανιστεί νέο αδιέξοδο, τότε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κάνει παρέμβαση, μέσω διαγγέλματος, που στην πραγματικότητα θα έχει τη μορφή τελεσιγράφου.
Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Ομπάμα δεν αποκλείεται να παρέμβει τις αμέσως επόμενες ώρες, σε περίπτωση που διαφανεί πως δεν είναι εφικτή η συμφωνία, ώστε να αποφευχθούν τα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα.
Εάν ο Αμερικανός πρόεδρος διαπιστώσει πως οι επαφές που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής δεν οδηγούν σε συμφωνία, τότε θα προχωρήσει σε ηχηρή πολιτική παρέμβαση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία της διαπραγμάτευσης από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που βρίσκονται εγκατεστημένα μόνιμα στις Βρυξέλλες τους τελευταίους μήνες.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το