Τοπικά

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με ανακοίνωσή του αναφέρει πως «παρακολουθεί όλο αυτό το διάστημα τις εξελίξεις πάνω στο πρόβλημα της καύσης απορριμμάτων, ως πηγή ενέργειας, από την εταιρεία ΑΓΕΤ.
Ως επιστημονικός φορέας υγείας και ευαισθητοποιημένος στην προστασία της δημόσιας υγείας, με σύσσωμη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τάσσεται στο πλευρό των φορέων της πόλης μας που αγωνίζονται για τη διαφύλαξη της προστασίας του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της υγείας των πολιτών και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου 2018, καθώς και παροτρύνει τα μέλη του να στηρίξουν υπογράφοντας τη διαμαρτυρία.

Ζητούμε τη δημιουργία επίσημου ελεγκτικού μηχανισμού που θα τηρεί τις προδιαγραφές της διαδικασίας καύσεως των σκουπιδιών, καθώς θα θέσει ασφαλή όρια των μετρήσεων και θα ελέγχει τα επίπεδα ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Επίσης, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε μελέτη οφείλει να είναι ανεξάρτητη από την χρηματοδότηση της εταιρείας».
Στο μεταξύ ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τα μέλη του, την Τρίτη 8 Μαΐου στις 09:00, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, για να συμμετέχουν στην αρτοκλασία που θα τελεστεί στη μνήμη του προστάτη των Οδοντιάτρων Αγίου Αντίπα (η γιορτή μεταφέρθηκε γιατί συνέπεσε με τις άγιες μέρες του Πάσχα).
Επίσης την ίδια μέρα στον προαύλιο χώρο, από τις 09.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).
Καλούνται όσοι από τους συναδέλφους θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το