Τοπικά

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος την Κυριακή στη Νέα Ιωνία

Τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχεται η Νέα Ιωνία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 5μ.μ., στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Όπως είναι γνωστό, στην επέτειο των 94 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην ιστορική απόφαση εκλογής του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά.
Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας και είναι απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Βόλου.

Την εκδήλωση υποδοχής διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» και ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Μνήμες Προσφύγων».
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «είναι μεγάλη η χαρά όλων όσοι έχουμε Μικρασιατικές ρίζες, αφού τον τελευταίο χρόνο ζούμε ιστορικά γεγονότα. Έτσι μετά την ανακαίνιση για λατρευτικούς σκοπούς του ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης, την επίσκεψη και περιοδεία του Πατριάρχη στη γη της Ιωνίας, έρχεται τώρα το κορυφαίο γεγονός της εκλογής του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διαδέχεται έπειτα από 94 χρόνια τον άγιο εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Καλαφάτη.
Έτσι η Σμύρνη, η πολύπαθη νύμφη της Ιωνίας και μία από τις εκκλησίες της Αποκάλυψης, βρίσκει και πάλι το φωτεινό,πνευματικό φάρο της! Είθε ν΄ανάψουν σύντομα και οι άλλες λυχνίες των Εκκλησιών!»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης-υποδοχής περιλαμβάνει τέλεση Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Σμύρνης ,κ.κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών των Μικρασιατικών Συλλόγων και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με προσφωνήσεις και με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα Μικρασιατικά Σωματεία. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του Μητροπολίτου Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου και θα κλείσει με τον καταληκτήριο χαιρετισμό του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου. Την εκδήλωση-υποδοχή θα συντονίσει ο κ. Αρχοντής Παντελόπουλος.
Τα Μικρασιατικά Σωματεία καλούν τα μέλη και τους φίλους τους, όπως και το κοινό του Βόλου να παραστούν στην τιμητική εκδήλωση-υποδοχή.

smyrnhs-inv-b-2

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το