Τοπικά

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σε δήλωσή του για τον θάνατο του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, αναφέρει:

«Ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκφράζω τη θλίψη μου για την εκδημία του Ακαδημαϊκού και κορυφαίου Ιστορικού του Νεωτέρου Ελληνισμού Κωνσταντίνου Σβολόπουλου. Ο εκλιπών διετέλεσε επί επτά έτη (2012 – 2019) Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία έχει την ευθύνη για την επιλογή ομιλητών και τη διοργάνωση μιας σειράς Επιστημονικών Συνεδρίων για την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για μία από τις πολλές δράσεις της Εκκλησίας μας εν όψει του εορτασμού των 200 ετών από την Παλιγγενεσία, η οποία θα συνεχιστεί, έως το 2021, σύμφωνα με τα όσα και εκείνος οραματίστηκε.

Ο αείμνηστος Καθηγητής συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία των Συνεδρίων, όσο και στην έκδοση των αντιστοίχων Πρακτικών και μας εντυπωσίαζε με τη σοφία του, τον τεκμηριωμένο λόγο του, το ήθος του και τον σεβασμό του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσεύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και συλλυπούμαι ειλικρινώς την οικογένειά του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το