Τοπικά

Ο Κώστας Αγοραστός κοντά στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λάρισας και του Εμβολιαστικού Κέντρου

«Ευχαριστούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές όλης της Θεσσαλίας, που με κατάθεση ψυχής και προσφοράς υπερβαίνουν εαυτόν και δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο στο ΕΣΥ, τόσο στο μέτωπο της υγειονομικής διαχείρισης της πανδημίας όσο και στο μέτωπο της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Εμβολιαστικό Κέντρο του ΓΝΛ και συνομίλησε με εργαζόμενους.

 

«Η πανδημία του κορωνοιού επιβεβαίωσε τον αναντικατάστατο ρόλο του δημόσιου συστήματος υγείας και τη πολύτιμη προσφορά του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού στη μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας, ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά με 70 εκατομμύρια ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για νέα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία και για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Με την εμφάνιση της πανδημίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ , το Πανεπιστήμιο και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 12,5 εκατομμύρια ευρώ, για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποκλειστικά για τις ανάγκες αντιμετώπισης του covid-19 και 16 εκατομμύρια ευρώ για 549 προσλήψεις υγειονομικών με πλήρη μισθοδοτική και ασφαλιστική κάλυψη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το