Κόσμος

Ο κορωνοϊός φέρνει… μερεμέτια στη Βρετανία – Έβαψαν τη διάσημη διάβαση των Beatles

Στις 8 Αυγούστου 1969 οι Beatles περπάτησαν στην οδό Abbey και διέσχισαν τη γνωστή σε όλο τον πλανήτη διάβαση πεζών στις 11:58 το πρωί, ενώ έκαναν ένα διάλειμμα από την ηχογράφηση του τότε δίσκου τους που τελικά πήρε και το όνομα της οδού αυτής, κάνοντάς την διάσημη σε όλο τον πλανήτη.

Σχεδόν 51 χρόνια μετά, με την πανδημία του κορωνοϊού να είναι σε εξέλιξη παγκοσμίως αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε και ο ίδιος θετικός στον ιό και η κυβέρνησή του έχουν επιβάλει μια σειρά από περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η μείωση των πολιτών στους δρόμους.

Αυτός ο εγκλεισμός των Βρετανών, υπήρξε μια πολύ καλή ευκαιρία για την τοπική αρχή του Γουεστμίνστερ να προχωρήσει σε μερικά… μερεμέτια στους δρόμους της πόλης. Ανάμεσα σε άλλα, έβαψαν ξανά τη διάσημη διάβαση, μια από τις πλέον πολυσύχναστες της περιοχής. Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Γουεστμίνστερ δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία πολυσύχναστη διάβαση και την ξαναβάψαμε για να διασφαλίσουμε την ορατότητά της και να αυξήσουμε την ασφάλεια οδηγών και πεζών».

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έγιναν αμέσως viral και θύμισαν κι εκείνη τη θεωρία συνωμοσίας που ήθελε τον Πολ Μακάρτνεϊ να περπατά ξυπόλητος επειδή «είχε πεθάνει δύο χρόνια πριν και είχε αντικατασταθεί από σωσία». «Είχε πάρα πολύ ζέστη εκείνη την ημέρα και αποφάσισα να περπατήσω ξυπόλητος», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του τον ίδιο χρόνο.

View this post on Instagram

The iconic Abbey Road zebra crossing, made famous by the Beatles album of the same name, has been spruced up while the streets of London are empty because of the coronavirus pandemic. A highways maintenance crew repainted the normally busy zebra crossing on Tuesday, a day after the UK was ordered to go on lockdown. The government designated the crossing a site of national importance in 2010, meaning it can only be altered with the approval of local authorities. The cover for Abbey Road was shot on 8 August 1969. Standing on a step ladder in the middle of the road, photographer Iain Macmillan only had time to shoot six photographs on his camera given the oncoming traffic. Paul McCartney selected the fourth image as the cover shot.

A post shared by The Guardian (@guardian) on

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το