Τοπικά

Ο Κων. Μαραβέγιας για την προαγωγή αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άµυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις προϋποθέσεις προαγωγής των αξιωματικών προερχόμενων από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, σύμφωνα µε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), οι αξιωματικοί προερχόμενοι από ΑΣΣΥ οι οποίοι υπάγονται ή θα υπαχθούν στο Ν.2439/1996, ζητούν να προαχθούν στο βαθμό του Ταγματάρχη ή Αντισυνταγματάρχη χωρίς την συμπλήρωση του ελάχιστου χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας. Το αίτημά τους αυτό το βασίζουν σε παλιότερη όμοια νομοθετική ρύθμιση που έγινε για συναδέλφους τους προερχόμενους από τις κατηγορίες των µονιµοποιηθέντων εθελοντών του ν.445/1974 και εθελοντριών του ν. 705/1977.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο Εθν. Άμυνας το θέμα της συμπλήρωσης χρόνου διοίκησης ή ειδικής υπηρεσίας των αξιωματικών προερχόμενων από Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) προκειμένου να μπορούν να προαχθούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το