Τοπικά

Ο καθηγητής Κώστας Μάγος για τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια που σκοτώθηκε στα Τέμπη – Βουβός ο πόνος για τη Δήμητρα

 

Έχουν περάσει κοντά στις 40 μέρες από την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά ο πόνος και η θλίψη των μεταπτυχιακών φοιτητών στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δύσκολα μπορεί να σβήσουν.
Ανάμεσα στα 57 θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν και η συμφοιτήτριά τους Δήμητρα, η οποία παρακολουθούσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί τους ερχόμενη κάθε εβδομάδα από τη Θεσσαλονίκη στον Βόλο.
Το σύνθημα να μην ξεχαστεί η τραγωδία δονεί τις ψυχές των φοιτητών και των νέων. Ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος και καθηγητής του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Μάγος τόνισε πως «στο μεταπτυχιακό μας έχουμε 25 φοιτητές κι γνωριζόμαστε προσωπικά με τον καθένα και την καθεμιά. Έτσι ξέραμε και τη Δήμητρα που φοιτούσε στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος. Ήταν μια εξαιρετική φοιτήτρια με πολλά όνειρα που δυστυχώς κόπηκαν τόσο πρόωρα, όπως συνέβη με πολλούς άλλους νέους. Μάλιστα είχε διαβάσει τον όρκο κατά τη λήψη του πτυχίου της από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης που είχε σπουδάσει. Με μια ομάδα μαθητών παρευρεθήκαμε στην κηδεία της στη Θεσσαλονίκη, όπου γνωρίσαμε τους γονείς της. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε».
Ο κ. Μάγος πρόσθεσε πως «παραμένουμε θλιμμένοι, αλλά και θυμωμένοι. Πρέπει να υπάρξει δικαίωση για ό,τι έγινε. Επίσης δεν πρέπει να ξεχαστεί ό,τι συνέβη. Γι’ αυτό και εμείς ως Πανεπιστήμιο σκοπεύουμε να υλοποιούμε κάθε χρόνο κάποια δράση και εκδήλωση για τα θύματα του δυστυχήματος».
Μετά το τραγικό περιστατικό οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ της απώλειας της συμφοιτήτριάς τους. «Κάναμε κάποιες συναντήσεις με τους φοιτητές με βοήθεια και ψυχολόγων και άλλων συναδέλφων για να τους βοηθήσουμε. Οι φοιτητές βλέπουν ένα έδρανο κενό, εκεί που θα καθόταν η Δήμητρα».
Τα μαθήματα στο μεταπτυχιακό πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, ενώ κάποια σεμινάρια γίνονται και τα Σαββατοκύριακα.
«Η Δήμητρα ερχόταν με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στον Βόλο και παρακολουθούσε τα μαθήματα, ενώ το απόγευμα αναχωρούσε για την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ. Μάγος. Και αναφέρθηκε στους φοιτητές που μετακινούνται με τρένα λέγοντας πως «το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει πολλούς φοιτητές από τη Θεσσαλία που πηγαινοέρχονται με τρένα και τα άλλα μέσα μεταφοράς. Πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να νοικιάσουν σπίτι στον Βόλο και η επιλογή τους είναι να μετακινούνται καθημερινά, μια διαδικασία που δυστυχώς δεν είναι ακίνδυνη».
Μάλιστα ερωτηθείς για την ψυχολογία των φοιτητών έναν και πλέον μήνα μετά τα Τέμπη, είπε πως «οι φοιτητές με διάφορες κινητοποιήσεις εξέφρασαν την αντίδρασή τους. Και καλώς έκαναν, γιατί είναι ένα θέμα που τους αφορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το