Τοπικά

Ο Κ. Μαραβέγιας στηρίζει το αίτημα του ΤΕΕ Μαγνησίας για παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια στο αίτημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας για παράταση της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, λόγω της πρόσφατης θεομηνίας.

Αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή του ΤΕΕ, ο κ. Μαραβέγιας προώθησε το αίτημα με Αναφορά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, ζητώντας να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την ικανοποίησή του, δεδομένων των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα του «Ιανού» από τη Μαγνησία, αλλά και εξαιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση.

Επισημαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες, με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ορθά εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, καθυστερούν σημαντικά την εξυπηρέτηση των μηχανικών, ενώ την ίδια ώρα «τρέχουν» και άλλες προθεσμίες για ζητήματα πολεοδομικού ενδιαφέροντος, που δημιουργούν αλυσιδωτές πιέσεις στους μηχανικούς. Το έργο τους δυσχέρανε ο «Ιανός», εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προκάλεσε κυρίως στους Δήμους Βόλου και Αλμυρού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο Δήμο Βόλου, υπήρξε πρόβλημα σε τηλεπικοινωνιακή οπτική ίνα που άφησε εκτός σύνδεσης διαδικτύου περισσότερους από 5000 καταναλωτές, ανάμεσά τους και πολλούς μηχανικούς, που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τεχνικός κόσμος εκτιμά ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων για την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί (31 Σεπτεμβρίου 2020), για λόγους που δεν ευθύνονται τόσο οι μηχανικοί, όσο οι ιδιοκτήτες, και ζητεί να δοθεί εκ νέου παράταση, που θα επιτρέψει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας υπό ομαλές συνθήκες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το