Τοπικά

Ο Κ. Μαραβέγιας για τη χορήγηση των 800 ευρώ στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Το αίτημα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, προώθησε με αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η αναφορά απευθύνεται, συγκεκριμένα, στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση.

Ο Σύλλογος ζητεί να χορηγηθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, επισημαίνοντας ότι αποτελούν κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις μικρού μεγέθους, με τους εκπαιδευτικούς να εκτελούν παράλληλα καθήκοντα γραμματέα, καθαρίστριας και λογιστή σε ορισμένες περιπτώσεις, για να επιβιώσει η επιχείρησή τους.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών διαμαρτύρονται για την αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοί τους, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη λάβει την αποζημίωση των 800€, κάνοντας γιορτές χωρίς χρήματα, αν και βρίσκονται σε αναστολή από 11/3/2020.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν θετικά το αίτημα της οικονομικής στήριξης στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, αναγνωρίζοντας ότι πλήττονται σοβαρά, όπως και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το