Τοπικά

Ο Κ.Δελημήτρος παρουσίασε τη διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας- “Δεν θα μας φιμώσουν, θα νικήσουμε” (photos)

DSC03285

Την ιδρυτική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας στο Αχίλλειο παρουσίασε ο κ. Κ. Δελημήτρος, που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μαγνησία.

Κατηγόρησε τον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι πρόδωσε τις αρχές της αριστεράς και προχώρησε σε εκλογές, σε συμφωνία με τους διεθνείς τοκογλύφους.

«Η Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας είναι η μόνη που μπορεί ν’ αποτελέσει αξιόλογη και πειστική πρόταση με προοπτική εξουσίας απέναντι στον μνημονιακό συνεταιρισμό του Αλέξη Τσίπρα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Δελημήτρος.

DSC03258

DSC03260

DSC03262

DSC03263

DSC03265

DSC03269

DSC03272
Μεταξύ των μέτρων που περιλαμβάνονται στην διακήρυξη είναι η κατάργηση όλων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των αυξήσεων του ΦΠΑ και η σταδιακή αύξηση του κατώτερου μισθού, ανάλογα με την οικονομική ανάπτυξη.

Στην προγραμματική διακήρυξη της ΛΑΕ, περιλαμβάνονται ακόμη:

-Η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από άλλα φορολογικά μέτρα που θα αφορούν τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

-Η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο τερματισμός των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ήδη εξαγγελθεί, όπως των αεροδρομίων, των λιμανιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ελληνικού, καθώς και η αποτροπή της διάλυσης και της συρρίκνωσης της ΔΕΗ.

-Η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

-Ο δημόσιος έλεγχος των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και η δημιουργία προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Η εθνικοποίηση τραπεζών και η εγγύηση των καταθέσεων.

«Φέρνουμε τη δημοκρατία σε αυτό τον τόπο με το λαό συμμέτοχο» είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ και εκτίμησε, ότι δεν έχουμε δημοκρατία έχουμε μνημονιακή δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου και του ευρώ. Δεν θα δεχθούμε τυραννικές εντολές. Δε θα γίνουμε εκβιαζόμενοι», είπε.

DSC03280

DSC03281

DSC03285

ΗΡΩ ΚΑΓΙΟΠΟΎΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το