Τοπικά

Ο Γερμανός πρέσβης Πέτερ Σόοφ στον Βόλο- “Πολλοί Γερμανοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα”

Στον Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Γερμανός Πρέσβης Πέτερ Σόοφ με αφορμή το συνέδριο «Πολιτική, οικονομία, θρησκεία, τέχνη: Συμβολή στο διάλογο Ελλάδας-Γερμανίας» που πραγματοποιείται στην Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας για την προσέγγιση των σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας.
Ο κ. Σόοφ δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως είναι σημαντική η συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να γίνονται προσπάθειες για τη συνεργασία των ανθρώπων.
Επίσης ο πρέσβης, αναφερόμενος στην επένδυση της Fraport στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, δήλωσε πως οι βελτιώσεις που θα γίνουν θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη. Σε ερώτηση σχετικά με τον αν θα υπάρξουν και άλλες γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, δήλωσε πως γνωρίζει πως υπάρχουν πολλοί Γερμανοί  που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα καθώς η χώρα διαθέτει πολλά προνόμια για επενδύσεις, όπως η ενέργεια, το υψηλού επιπέδου εργατικό δυναμικό και τα Πανεπιστήμια. Σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ο κ. Σόοφ απάντησε πως πιστεύει ότι θα βγει αλλά δεν μπορεί να πει σε πόσο χρονικό διάστημα.
Σημαντική χαρακτήρισε την συνάντηση μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέροντας επίσης πως επιδιώκεται η ανταλλαγή απόψεων που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις με την Ακαδημία του Μονάχου αλλά και το γερμανικό λαό.

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε τις γέφυρες παρά τις δυσκολίες και να συζητάμε με ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν στη διευθέτηση των μεταξύ μας διαφορών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις στις επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην ελληνική ομογένεια στη Γερμανία λέγοντας πως « ανάλογα με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση την Ελλάδα, διαμορφώνεται και η προσέλευση ή μη των γερμανών πελατών στα ελληνικά εστιατόρια. Είναι δυνατό ένα ελληνικό μαγαζί να χάσει τους πελάτες του, γιατί ελέχθη κάτι αρνητικό από τη γερμανική κυβέρνηση κατά της Ελλάδας ή μπορεί να γεμίσει από κόσμο όταν οι σχέσεις είναι ομαλές. Γι’αυτό και εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε πάντοτε στο διάλογο και η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών αυτό εξυπηρετεί» είπε ο κ. Ιγνάτιος.
Από πλευράς του ο διευθυντής της καθολικής Ακαδημίας του Μονάχου κ. Πίεντλ σημείωσε πως παρότι είναι λίγο δύσκολες οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, υπάρχουν και από τις δύο πλευρές άνθρωποι που μπορούν να τις καλυτερεύσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το