Πολιτισμός

“Ο γάμος” με την Άννα Βαγενά απόψε στο θέατρο της Νέας Ιωνίας

vagena

Το έργο της Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη «Ο Γάμος» παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 15 Μαϊου, στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου.
«Ο γάμος» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην σημερινή παράσταση, «Ο γάμος» ανεβαίνει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά.
«Ο γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα όλων των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Την εκδήλωση στηρίζουν οι Σύλλογοι: Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής ”Άγιος Ιωσήφ”, Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ΓΑΚ Μαγνησίας, Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, Μορφωτικός Σύλλογος και Δήμος Σοφάδων.

Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη
Η Βάσα Σολωμού Ξανθάκη γεννήθηκε στα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, όπου βρίσκεται και το παλιό αρχοντικό της πατρικής της οικογένειας, που αναστήλωσε η ίδια. Έζησε και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και σε προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας. Απολύθηκε επί δικτατορίας. Έκτοτε δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία στους Μορφωτικούς Κύκλους της ΧΕΝ, στις Σχολές Γονέων και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το