Ελλάδα

Ο Έλληνας πιλότος που ξεγέλασε τους Ταλιμπάν δείχνει το στρώμα όπου κρύφτηκε και το διαλυμένο δωμάτιό του

Από θαύμα γλίτωσαν οι δύο Ελληνες πιλότοι που είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Ταλιμπάν.

Μάλιστα, η ιστορία του πιλότου Βασίλη Βασιλείου και το πώς σώθηκε -κυριολεκτικά σαν από θαύμα- θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο ταινίας.

Ουσιαστικά ο κ. Βασιλείου κρύφτηκε μέσα στο υπόστρωμα του κρεβατιού για να σωθεί, γλίτωσε σαν από θαύμα από τη φωτιά που άναψαν οι Ταλιμπάν στο δωμάτιό του, βάζοντας αρχικά πανιά στα ρουθούνια του και στη συνέχεια από τύχη, καθώς έκλεισε η μπαλκονόπορτα, δεν υπήρχε οξυγόνο και η φωτιά έσβησε. Σώθηκε επίσης από θαύμα όταν οι Ταλιμπάν που είχαν μπει στο δωμάτιό του, αγνοώντας ότι εκείνος βρίσκεται κρυμμένος ουσιαστικά μέσα στο στρώμα, άρχισαν να πυροβολούν το κρεβάτι! Για καλή τύχη του κ. Βασιλείου το διπλανό από το δικό του. Αυτό στο οποίο κρυβόταν, δεν το πείραξαν. Επίσης, επιβίωσε του ψύχους… Και αυτό γιατί οι φίλιες δυνάμεις έριξαν από κάτω νερό για να περιοριστεί η φωτιά με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει μούσκεμα και να παραμείνει ακούνητος, βρεγμένος για ώρες σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Οταν τελείωσε η ομηρεία και οι φίλιες δυνάμεις έκαναν έλεγχο στο ξενοδοχείο, στον πέμπτο όροφο όπου ήταν κρυμμένος ο κ. Βασιλείου και τον οποίο είχαν καταλάβει και διέλυσαν οι Ταλιμπάν, δεν πίστευαν απλά στα μάτια τους, όταν τον είδαν μπροστά τους.

Τώρα φωτογραφίζεται με το στρώμα που τον έσωσε και ο συνάδελφός του, που επίσης γλίτωσε, ποστάρει τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στο Facebook:

Φωτογραφίες πόσταρε και ο δεύτερος πιλότος, που σώθηκε σαν από θαύμα, Μιχάλης Πουλικάκος:

Το διαλυμένο ξενοδοχείο:

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το