Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου θα αποζημιώσει ιδιώτες για ζημιές στα Ι.Χ. τους

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Βόλου για την καταβολή αποζημίωσης σχετικά με ζημιές σε Ι.Χ. όχημα. Ειδικότερα, στο όχημα προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά και πίσω πλευρά ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αυτοκράτορος Ηρακλείου και Συκουρτή στον Βόλο. Οι υλικές ζημιές προκλήθηκαν κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής χόρτων από συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου στις 16 Μαρτίου 2023. Οι υλικές ζημιές προκλήθηκαν από ακούσιο εκσφενδονισμό προϊόντων κοπής (μικρές πέτρες, χαλίκια και διάφορα μικροαντικείμενα) στο αυτοκίνητο του αιτούντος. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν γδαρσίματα – επιφανειακά χαράγματα σε όλη τη δεξιά πλευρά καθώς επίσης στην πίσω και δεξιά πλευρά του οχήματος (θραύση στο κρύσταλλο του οπίσθιου μεσαίου φανού, στο καβούκι (κάλυμμα) του δεξιού καθρέφτη και στην δεξιά γρίλια του έμπροσθεν προφυλακτήρα). Το ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών ανέρχεται σε 1.944,14 ευρώ με το ΦΠΑ.
Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό θα προχωρήσει ο Δήμος και για αποζημίωση για δεύτερο όχημα που υπέστη ζημιές. Σε αυτή την περίπτωση οι υλικές ζημιές προκλήθηκαν από συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου στις 22 Μαΐου 2023 κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής χόρτων. Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου στη Νέα Ιωνία και οι υλικές ζημιές προκλήθηκαν από ακούσιο εκσφενδονισμό πέτρας η οποία χτύπησε στο οπίσθιο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Η αποζημίωση που αναμένεται να καταβληθεί σε αυτή την περίπτωση είναι 390,38 ευρώ.
Οι αποφασίσεις για τους δύο εξωδικαστικούς συμβιβασμούς περί καταβολής αποζημίωσης αναμένεται να εγκριθούν τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το