Τοπικά

O Δήμος Βόλου απαντά στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου: «Κράτος εν κράτει» δεν μπορεί να υπάρξει…

Στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απαντά με ανακοίνωσή ο Δήμος Βόλου, με αφορμή τον αποχαρακτηρισμό οικοπεδικού χώρου που είχε δεσμευτεί για τις ανάγκες του πανεπιστημίου, δηλώνοντας ότι δεν γίνονται ανεκτές αλαζονικές συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων που αγνοούν τις συνολικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.  Στη ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι ο κ. Ζήσης Μαμούρης με “νοοτροπία αποικιοκράτη” θέλει να υποκαταστήσει την ίδια τη Δικαιοσύνη και να έχει λόγο στη διοίκηση της πόλης.
«Κράτος εν κράτει» δεν μπορεί να υπάρξει…” δηλώνει ο Δήμος και καλεί τον πρύτανη και το Πανεπιστήμιο να εξηγήσουν γιατί δεν αποφασίζουν να αξιοποιήσουν ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου:

“Μας αιφνιδίασε, ομολογούμε, το ύφος και το περιεχόμενο της διαδικτυακής αντίδρασης, με τη μορφή ανάρτησης, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήση Μαμούρη, που θεωρεί ως εχθρική («πόλεμο» την χαρακτηρίζει) την πρόθεσή μας να προσαρμόσουμε την πολιτική μας στην πραγματικότητα που διαμορφώνουν αφ’ ενός μεν η ανέκκλητη δικαστική απόφαση που δικαιώνει συμπολίτες μας, αφ’ ετέρου δε η νέα αθέτηση στις έγγραφες δεσμεύσεις που δόθηκαν για έγκαιρη αποζημίωση, και που θίγει, κατά την άποψή του, τα συμφέροντα του Ιδρύματος που φέρεται να ηγείται.

Με μια ξεπερασμένη και αναχρονιστική λογική, ιδιαίτερα μάλιστα στην έντονα ταραγμένη κοινωνικά περίοδο που ζούμε, του τύπου « με τα λεφτά μου και την… κυρά μου» και με μια αντίληψη και νοοτροπία αποικιοκράτη ο κ. Μαμούρης αραδιάζοντας κάποιες δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ που εισρέουν στην τοπική κοινωνία από την λειτουργία του Πανεπιστημίου, διατυπώνει ευθέως την απαίτηση όχι μόνο να έχει λόγο στη διοίκηση των πραγμάτων της πόλης, αλλά και να υποκαταστήσει και την ίδια την Δικαιοσύνη ή τουλάχιστον να αποκτήσει το προνόμιο να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις αποφάσεις της. Θα συμφωνήσουμε λοιπόν ως προς αυτό με τον κ. Πρύτανη ότι παρακολουθούμε ένα γεγονός που πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι θλιβερό.

Αν και πλεονασμός, για τους διάφορους καλοθελητές και λιγούρηδες της εξουσίας, να ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά ότι ούτε ο ρόλος, ούτε η σημασία, ούτε η προσφορά του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία αμφισβητούνται. Ούτε η αδήριτη ανάγκη συνεργασίας και παροχής αμφίδρομης στήριξης μεταξύ αυτού και του Δήμου. Αμφισβητούνται ευθέως και δεν γίνονται ανεκτές αλαζονικές συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων που αγνοούν τις συνολικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και απαιτούν ιδιαίτερη και προνομιακή μεταχείριση, ευνοϊκή για τα κάθε είδους ιδιοτελή συμφέροντά τους. Ο κ Πρύτανης και οι συν αυτώ να γνωρίζουν ότι για μας , ως Δημοτική Αρχή, έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τον τελευταίο πολίτη του Βόλου. «Κράτος εν κράτει» δεν μπορεί να υπάρξει…

Σταματάμε εδώ, αν και θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για πολλούς, σεβόμενοι το θεσμό και όχι τα πρόσωπα που σήμερα τον εκπροσωπούν. Εαν πράγματι επιθυμούν ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο θα πρέπει να ξεχάσουν τα κάθε είδους αλισβερίσια του παρελθόντος. Εμείς ούτε ζητήσαμε, ούτε πρόκειται να το κάνουμε, προσωπικές χάρες, τακτοποιήσεις και διευθετήσεις.

ΥΓ. Ας εξηγήσουν αλήθεια γιατί αντί να επιχειρούν τη δήμευση περιουσιών ιδιωτών, όπως στην περίπτωση της Σέκερη, ή του συνόλου των πολιτών, όπως το περιουσιακό στοιχείο της δημοτικής έκτασης της οδού Παρασκευοπούλου, δεν έχουν την γενναιότητα και την αποφασιστικότητα να αξιοποιήσουν, για την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων οραμάτων τους, ακίνητα ιδιοκτησίας τους, όπως το κτήριο Ματσάγγου, που αποτελεί μια ανοιχτή πληγή στο κέντρο της πόλης, που παρεμποδίζει την όποια προσπάθεια ανάπλασης; Τι και ποιους φοβούνται; Ποια «κολλήματα» και ποιες προκαταλήψεις ενδεχομένως τους εμποδίζουν;

ΥΓ1. Τα εκατομμύρια που αράδιασε ο κ. Πρύτανης είναι χρήματα από τα προικιά του; Από κάποια κληρονομιά του κ. Πετράκου; ή του ελληνικού λαού; Για να ξέρουμε σε ποιον να είμαστε ευγνώμονες…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το