Τοπικά

Ο Δήμος Καρδίτσας θα αναλάβει την επίβλεψη έργων του Δήμου Αλμυρού

Ο Δήμος Καρδίτσας θα αναλάβει την επίβλεψη έργων στον Δήμο Αλμυρού. Ο Δήμος Αλμυρού, εκτιμά ότι είναι αναγκαίο να συνενώσει τις δυνάμεις του για τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων στον Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας ενέκρινε τη σύναψη Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας με τον Δήμο Αλμυρού.
Ο Δήμος Αλμυρού δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις. Μέχρι πρόσφατα, υπηρετούσε ένας μοναδικός υπάλληλος, κλάδου και ειδικότητας Μηχανολόγων Μηχανικών ο οποίος για σοβαρούς προσωπικούς λόγους αποσπάστηκε για ένα έτος, με δυνατότητα παράτασης, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επίσης, στον Δήμο Αλμυρού υπηρετούν δύο υπάλληλοι Πολιτικών Μηχανικών εκ των οποίων η μία μετατάχθηκε στον Δήμο Βόλου με τον Νόμο της Κινητικότητας και ο δεύτερος είναι και προϊστάμενος του Τμήματος Πολεοδομίας της Δ Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και δύο υπάλληλοι Αρχιτεκτόνων εκ των οποίων η μία είναι προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει την αναγκαία στελέχωση για τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων.
Ο Δήμος Καρδίτσας διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και είναι σε θέση να υποστηρίξει τον Δήμο Αλμυρού με τη διάθεση τεχνικού προσωπικού.
Τα έργα που απαιτούν άμεση διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Μηχανολόγου Μηχανικού είναι τα εξής: Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Σούρπης, αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Πτελεού, Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Σούρπης, Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αμαλιάπολης. Τα έργα που απαιτούν άμεση διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού είναι η Βελτίωση προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Δήμου Αλμυρού, Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αμαλιάπολης, Κατασκευή στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το