Κόσμος

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα φτιάξει «νεκροταφείο προδοτών» για τους νεκρούς πραξικοπηματίες

dimarxos instabul
Την ανακοίνωση ότι ζήτησε τη δημιουργία ενός χώρου που θα λειτουργήσει ως νεκροταφείο για τους συνωμότες του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον οποίο κανένα άλλο νεκροταφείο δεν δέχεται τις σορούς τους.

«Παρήγγειλα να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος θα ονομάζεται “νεκροταφείο των προδοτών”. Οι περαστικοί θα καταριούνται τα άτομα που είναι θαμμένα εκεί. Όσοι επισκέπτονται το μέρος θα τους καταριούνται και έτσι δεν θα μπορούν να αναπαυθούν στους τάφους τους», είπε ο Καντίρ Τοπμπάς σύμφωνα με την hurriyetdailynews.com, σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αργά το βράδυ της 19ης Ιουλίου στην πλατεία Ταξίμ,ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμαρχος της επαρχίας Ορντού κοντά στην Μαύρη Θάλασσα αρνήθηκε να παραχωρήσει μέρος για να θαφτούν οι πραξικοπηματίες.

«Ο δήμαρχος του Οντού δεν δέχθηκε να παραχωρήσει ένα σημείο για τα νεκρά σώματά τους. Μία οικογένεια πήρε μία σορό και την έθαψε στον κήπο της. Συγχαίρω τον δήμαρχο», είπε ο Τοπμπάς εξηγώντας ότι οι πραξικοπηματίες δεν θα μπορούσαν να ενταφιαστούν ούτε σε νεκροταφείο για ανώνυμους καθώς δίπλα τους θα βρίσκονται πιστοί μουσουλμάνοι ενώ σημείωσε ότι «δεν θα σωθούν από την κόλαση».

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης στράφηκε και κατά της οργάνωσης που υποστηρίζει τον Φετουλάχ Γκιουλέν λέγοντας ότι καταχράστηκε τις στολές στρατιωτών με πρόθεση να σκοτώσει ανθρώπους.
Στο ίδιο ύφος, η Διεύθυνση Θρησκευμάτων της Τουρκίας εξέδωσε μία ανακοίνωση στις 19 Ιουλίου στην οποία ανέφερε ότι δεν θα προσφέρει θρησκευτικές υπηρεσίες για τους στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα, εκτός από τις περιπτώσεις που αναγκάστηκαν. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι πραξικοπηματίες στρατιώτες δεν αξίζουν τις ευλογίες των πιστών.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το