Τοπικά

Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Αυστραλία για τη Σύνοδο “No Money for Terror” και την ομογένεια

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστος Τριαντόπουλος έχει επισκεφθεί αυτές τις ημέρες την Αυστραλία και συμμετέχει στη διεθνή υπουργική Σύνοδο “No money for terror”, στη Μελβούρνη, για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, εκπροσωπώντας τη χώρα και το Υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για μια Σύνοδο που πραγματοποιείται σε υψηλό επίπεδο πολιτικής εκπροσώπησης, καθώς συμμετέχουν περίπου 70 υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο το κόσμο. Οι εργασίες της Συνόδου εστιάζουν σε ζητήματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην τρομοκρατία, στις ευκαιρίες που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και το ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε αυτό το πεδίο. Όπως σημείωσε ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, “πρόκειται για ζητήματα για τα οποία έχουμε κάνει σημαντικά βήματα και θα προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση πιο εντατικά, καθώς παραμένουμε αφοσιωμένοι στο “σπάσιμο” δεσμών και συνθηκών που επιτρέπουν την εμφάνιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος”.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Χρ. Τριαντόπουλος στάθηκε στο πεδίο της δράσης των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Συγκεκριμένα, παρουσίασε τα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, αλλά και αναφέρθηκε σε όσα δρομολογούνται στη χώρα μας για να ενδυναμωθεί η διαφάνεια και η παρακολούθηση της λειτουργίας των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ώστε να προστατευθεί ο εν λόγω θεσμός και ο ρόλο του από κακόβουλες επιδιώξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείο Οικονομικών της Αυστραλίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τεχνογνωσίας πάνω στο πεδίο της παρακολούθησης της λειτουργίας των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μίας και στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια έχει θεσμοθετεί μία ειδική ανεξάρτητη δομή που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση και το έλεγχο του συγκεκριμένου θεσμού, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο που θέλει η κοινωνία.

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Τριαντόπουλος συναντήθηκε και συζήτησε με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών, παρουσιάζοντας τις θέσεις της χώρας πάνω στο πεδίο της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και ενημερώνοντάς του για τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, όπως ενημερώθηκε η «Θεσσαλία», θα εμπεριέχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με χρηματοπιστωτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της ελληνικής ομογένειας στη Μελβούρνη, όπου η πορεία της ελληνικής οικονομίας και οι προοπτικές επενδύσεων στην πατρίδα μας θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Φυσικά, η επίσκεψη του κ. Χρ. Τριαντόπουλου, που είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέπτεται την Αυστραλία, θα περιλαμβάνει και συναντήσεις με πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και με την εκκλησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το