Κόσμος

Ο «άνθρωπος-δέντρο» παρακαλά να του κόψουν τα χέρια

Ο 28χρονος Αμπούλ Μπατζαντάρ από το Μπαγκλαντές, που είναι γνωστός και ως «άνθρωπος-δέντρο», πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια γενετική ασθένεια, η οποία ονομάζεται Ακροχορδονοειδής επιδερμοδυσπλασία. Το αποτέλεσμα αυτής της πάθησης είναι να καλύπτονται τα χέρια και τα πόδια του ασθενούς από δενδροειδείς εκφύσεις και να θυμίζουν ρίζες δέντρων.

Ο 28χρονος άνδρας, ο οποίος έχει υποβληθεί σε 25 χειρουργικές επεμβάσεις από το 2016 προκειμένου να αφαιρέσει αυτούς τους όγκους από τα άκρα του, παρακαλά πλέον τους γιατρούς να τον ακρωτηριάσουν, προκειμένου να σταματήσουν οι αφόρητοι καθημερινοί του πόνοι.

Πριν από 2 χρόνια ο Αμπούλ είχε πειστεί πως η ζωή του μπορεί να αλλάξει για πάντα, καθώς οι γιατροί είχαν αφαιρέσει σχεδόν πέντε κιλά από της εκφύσεις του σώματος του και η ασθένεια έμοιαζε να υποχωρεί. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά ο ίδιος υποτροπίασε και τον περασμένο Ιανουάριο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο.
«Δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο πια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τη νύχτα. Ρώτησα τους γιατρούς εάν μπορούν να μου κόψουν τα χέρια ώστε να μπορέσω τουλάχιστον να νιώσω λίγη ανακούφιση», ανέφερε, χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος έγινε πατέρας το 2017. «Τουλάχιστον δεν θα πονάει. Ζει μία κατάσταση κόλασης» πρόσθεσε η μητέρα του στο AFP.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής πλαστικός χειρουργός του νοσοκομείου της Ντάκα ανέφερε: «Έδωσε την προσωπική του άποψη. Ωστόσο, εμείς θα κάνουμε ό,τι θεωρούμε την καλύτερη λύση για εκείνον», ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως θα γίνει συμβούλιο των γιατρών για να αποφασίσουν τη συνέχεια της θεραπείας.
Λίγα χρόνια πριν, ο πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές έχει υποσχεθεί δωρεάν νοσηλεία για τον 28χρονο, αφότου η έκκλησή του έγινε παγκόσμια είδηση.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το