Πολιτισμός

O Αντ. Ρουπακιώτης με νέα ποιητική συλλογή στο «Πορφυρογένειο» Αγριάς

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στις 19.30, στο Πορφυρογένειο Αγριάς, παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Αντώνη Ρουπακιώτη «Εγώ δεν είμαι ποιητής, της οποίας μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Θεμέλιο η δεύτερη έκδοση. Τη βραδιά διοργανώνουν από κοινού ο εκδοτικός οίκος Θεμέλιο, το Ίδρυμα Ν. και Ε. Πορφυρογένη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ο Αναστάσιος Βολιώτης, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, παρουσία του ίδιου του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Με τη συνεχή παρουσία του στα πολιτικά και νομικά δρώμενα του τόπου μας, ο Αντώνης Ρουπακιώτης έδωσε την πρώτη του ποιητική κατάθεση. Ποιήματα που γράφτηκαν εν θερμώ το καλοκαίρι του 2017 και έχουν πολλά να μας πουν. Ως αυτόπτης μάρτυς της γενιάς του, επιχειρεί να εκφραστεί με ποιητικό λόγο – οξύ, σαρκαστικό ή ειρωνικό, ταυτόχρονα όμως και ανθρώπινο – και να στοχαστεί για όσα ζήσαμε, για όσα συμβαίνουν. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του αναδεικνύεται η ακατάλυτη δύναμη των ανθρωπίνων συναισθημάτων και σχέσεων και η δοκιμασία τους στην εποχή μας.
Συνδιαλεγόμενος με στίχους ποιημάτων, ο Αντώνης Ρουπακιώτης συνομιλεί με τους μεγάλους μας ποιητές (Αναγνωστάκης, Ελύτης, Σεφέρης, Καβάφης, Πατρίκιος, Λειβαδίτης και άλλοι) και μιλάει για γεγονότα που σημάδεψαν αυτή τη χώρα, αυτόν τον λαό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το