Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητά την άμεση και επαρκή στελέχωση του Δήμου Αλμυρού

Να στελεχωθούν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό που θα επιτρέψει την ορθή διαχείριση των έργων που θέλει να υλοποιήσει ο Δήμος και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και να  αποκτήσει ο Δήμος Αλμυρού Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης που θα του επιτρέψει να υλοποιεί πολιτικές στοχεύμενες στη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και την ανάδειξη του αγροτικού προϊόντος της περιοχής, ζήτησε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Την ερώτηση συνυπογράφει κ ο αρμόδιος τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, μετά από συνάντησή του με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκο, ενημερώθηκε ότι η ανάγκη για στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου είναι παραπάνω από επείγουσα, καθώς με τις δεδομένες συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά η καθημερινότητα των κατοίκων του Αλμυρού. Ο Δήμος θα πρέπει να προσλάβει τουλάχιστον ένα (1) μηχανικό για το Τμήμα Πολεοδομίας και τουλάχιστον έναν (1) ακόμη για το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου. «Αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών, δεν μπορεί να γίνει ορθή διαχείριση των έργων που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ορθής εκπόνησης μελετών και αποτελεσματικής επίβλεψης», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ενώ η περιοχή του Αλμυρού είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, ο Δήμος με βάση το οργανόγραμμά του δεν διαθέτει Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης. «Η εν λόγω Διεύθυνση θα επιτρέπει στο Δήμο να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές στοχεύμενες στη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και την ανάδειξη του αγροτικού προϊόντος της περιοχής», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας άμεσα την πλήρη και επαρκή στελέχωση του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Μαγνησίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Πλήρως υποστελεχωμένες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού Μαγνησίας

Ο Δήμος Αλμυρού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Μαγνησίας, με μόνιμο πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκους (απογραφή 2011). Ωστόσο, ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, ειδικά όσον αφορά τις τεχνικές του υπηρεσίες.

Μετά από συνάντηση μου με το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκο, ενημερώθηκα ότι η ανάγκη για στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου είναι παραπάνω από επείγουσα, καθώς με τις δεδομένες συνθήκες δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά η καθημερινότητα των κατοίκων του Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα πρέπει να προσλάβει τουλάχιστον ένα (1) μηχανικό για το Τμήμα Πολεοδομίας και τουλάχιστον έναν (1) ακόμη για το Τμήμα Τεχνικών Έργων του Δήμου. Αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών, δεν μπορεί να γίνει ορθή διαχείριση των έργων που θα πρέπει να υλοποιήσει ο Δήμος, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα ορθής εκπόνησης μελετών και αποτελεσματικής επίβλεψης.

Η περιοχή του Αλμυρού είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή. Ωστόσο ο Δήμος, με βάση το οργανόγραμμά του δεν διαθέτει Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, που θα του επιτρέπει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές στοχεύμενες στη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και την ανάδειξη του αγροτικού προϊόντος της περιοχής.

Επειδή, ο Δήμος Αλμυρού είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Μαγνησίας.

Επειδή, ο Δήμος Αλμυρού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών του υπηρεσιών.

Επειδή, εξαιτίας της υποστελέχωσης δεν εξυπηρετείται αποτελεσματικά η καθημερινότητα των πολιτών, ούτε γίνεται ορθή διαχείριση των έργων.

Επειδή, παρ’ ότι ο Αλμυρός είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, ο Δήμος δεν διαθέτει Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να στελεχωθούν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό που θα επιτρέψει την ορθή διαχείριση των έργων που θέλει να υλοποιήσει ο Δήμος αλλά και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών;
  2. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Αλμυρού Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και να την στελεχώσει με το απαραίτητο προσωπικό, που θα του επιτρέψει να υλοποιεί πολιτικές στοχεύμενες στη στήριξη και ενίσχυση του αγροτικού κόσμου και την ανάδειξη του αγροτικού προϊόντος της περιοχής;
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το