Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (πρώην Πολυκλαδικό) βρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μαζί με τον συνυποψήφιό του Χαράλαμπο Αραμπατζή. Οι υποψήφιοι συζήτησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τα σημαντικά ζητήματα του κλάδου και τον τομέα της δημόσια παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν ότι σήμερα παραμένουν ο πιο κακοπληρωμένος κλάδος του Δημοσίου με τον κ. Μεϊκόπουλο να τονίζει ότι προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί η άμεση αύξηση των μισθών στο Δημόσιο κατά 10%.


Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε ότι: «Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει ουσιαστικότερα πάνω από τον χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης και να δημιουργήσει ένα πιο υποστηρικτικό πλαίσιο, τόσο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και για τους μαθητές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο του κοινωνικό συμβόλαιο έχει δεσμευτεί για αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών, προκήρυξη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση ώστε στο τέλος ερχόμενης τετραετίας οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των μόνιμων από 30% σήμερα, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά. Αυτοί θα πρέπει να είναι οι βασικοί άξονες για την αναβάθμιση και την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας παιδείας στη χώρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το