Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην Ανάβρα Αλμυρού

Την Τοπική Κοινότητα Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου. Ο υποψήφιος βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κώστα Κελάφα ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εκπροσώπους των επαγγελματιών και των κοινωνικών φορέων της περιοχής.


Την παραμέληση των τοπικών κοινοτήτων εκ μέρους της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία διαπίστωσε για ακόμα μία φορά ο Αλ. Μεϊκόπουλος. Η Ανάβρα είναι μία περιοχή με σημαντική αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Οι επαγγελματίες της περιοχής δηλώνουν ότι παρά την ενεργειακή κρίση, την έκρηξη ακρίβειας και τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έλαβε κανένα αποτελεσματικό μέτρο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.


Σημαντικό ζήτημα για την περιοχή αποτελεί και το υπό μελέτη έργο κατασκευής Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας μεταξύ των Δ.Ε. Ανάβρας και Αλμυρού. Ο υποψήφιος βουλευτής έχει προχωρήσει σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητώντας απαντήσεις για τη συμβατότητα του έργου με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, μίας και η χωροθέτηση περιλαμβάνει εδάφη εντός δικτύου Natura 2000 καθώς και με τις οικονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο «Η ΓΟΥΡΑ» που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για όλη την Κεντρική Ελλάδα. «Η κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ που έπληξε την περιοχή το 2020 σάρωσε ολοκληρωτικά το Πάρκο και κατέστρεψε σημαντικές υποδομές του που αποτελούσαν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα. Με σχετική Ερώτησή μου προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Πολιτισμού & Αθλητισμού είχα ζητήσει την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα», σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το