Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλ. Μεϊκόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Δέδε, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο υποδομών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι επιμέρους επιπτώσεις που προκάλεσε στις υποδομές του Δήμου η πρόσφατη κακοκαιρία και συγκεκριμένα, οι εκτεταμένες καταστροφές τόσο στην εσωτερική όσο και την αγροτική οδοποιία, καθώς και η αναγκαιότητα για την αποτελεσματικότερη οριοθέτηση και διευθέτηση των χειμάρρων και των ρεμάτων του Δήμου. Ζητήθηκε δε η περαιτέρω αρωγή του Υπουργείου για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του, επεσήμανε ότι πράγματι η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε το Νομό Μαγνησίας ήταν πρωτοφανής για την εποχή, ωστόσο, θα πρέπει όλοι οι φορείς να συνδράμουν τόσο στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούν τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα στις υποδομές όσο και στη δημιουργία υποδομών που να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία συμβαίνουν όλο και συχνότερα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πως η ταχύτητα στην αποκατάσταση των βασικότερων ζημιών για την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου, όπως είναι οι ζημιές στην οδοποιία, είναι αναγκαία.

Ο Γ.Γ. κ. Δέδες, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της αρωγής του Υπουργείου προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου και έθεσε το πλάνο πάνω στο οποίο οι εμπλεκόμενοι φορείς θα συνεργαστούν, ώστε να επέλθει η αποκατάσταση των ζημιών το ταχύτερο δυνατό.
Επιπλέον, ήδη για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Κερασιάς-Καναλίων από τη θεομηνία της 26-06-2018, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης έχει υπογράψει απόφαση που εντάσσει το έργο στο Π.Δ.Ε.
με προϋπολογισμό ύψους 880.000,00€.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το