Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στη συνέλευση των κατοίκων του Κεραμιδίου για τη διαφορά με τη Μονή Φλαμουρίου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α– Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συμμετείχε στη συνέλευση που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδίου, με αφορμή την πρόθεση της Μονής Φλαμουρίου να καταθέσει δηλώσεις δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο που αφορούν έκταση 80.000 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περιλαμβάνει και το σύνολο σχεδόν των αγροτικών περιοχών του Κεραμιδίου και του Βένετου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων που τις εκμεταλλεύονται γεωργικά.
Ο κ. Μεϊκόπουλος, αφού ενημερώθηκε σχετικά και παρακολούθησε τη συζήτηση, πρότεινε την έναρξη διαλόγου μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και εκπροσώπων των Τοπικών κοινοτήτων με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Ηγούμενο της Μονής Φλαμουρίου. Υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση που να είναι ωφέλιμη για τους καλλιεργητές της περιοχής τονίζοντας ότι η τοπική οικονομία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Ο Βουλευτής θα παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου που θα διεξαχθεί σήμερα 23/09/2019, όπου θα συζητηθεί περαιτέρω το ζήτημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το